Evroliga se širi? NBA stiže i u Evropu, samo tako Zvezda i Partizan ostaju sigurni učesnici elite?

23.12.2022

09:22

0

Detalji nisu poznati, ali se klubovi utrkuju oko licence

Evroliga se širi? NBA stiže i u Evropu, samo tako Zvezda i Partizan ostaju sigurni učesnici elite?
Lesor i Vildoza - Copyright MN Press

Tekuća sezona u Evroligi po mnogo čemu je interesantna domaćim navijačima, naročito jer nastupaju, po prvi put u istoriji, i oba beogradska rivala, Crvena zvezda i Partizan.

Tako i dodatno budi interesovanje srpske javnosti, a naročito je interesantno i nakon izjave izvršnog direktora Evrolige, Maršala Glikmana, koji se dotakao proširenja takmičenja i novog formata.

- Mislim da je neizbežno da povećamo broj timova. Ali u kalendaru nema više praznih mesta. Danas imamo izvanredan format, ali da bismo se proširili morali bismo da uvedemo konferencije. U tom scenariju, timovi bi protiv rivala iz iste konferencije igrali dve utakmice, kod kuće i u gostima, a jednu protiv rivala iz druge konferencije. Mislim da idemo u tom pravcu - rekao je Glikman u podkastu Krosover.

Direktor nije želeo da detaljiše, ali se time potom bavio italijanski Sportando i podsetio da je višegodišnju licencu za učešće u Evroligi već zatražio klub iz Dubaija, koji pritom još uvek nije ni osnovan.

Za sada, od 18 učesnika Evrolige, višegodišnju “pozivnicu” ima 12 klubova i ruski CSKA koji trenutno ne igra, zbog aktuelne situacije i rata.

Sportando dalje objašnjava da ukoliko bi se Evroliga delila na dve konferencije, najpre mora da poveća broj timova.

Teoretski, to bi značilo da bi i Crvena zvezda i Partizan moglo da igraju u najelitnijem takmičenju, ukoliko su u regionu najistaknutiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike