Zvezdin preporod dolaskom Ivanovića: Sve postavio na svoje mesto - vođe tima Vildoza i Nedović!

09.12.2022

12:18

0

Autor: Milan Nastić

Crveno-beli ne znaju za poraz od kako je iskusni stručnjak seo na njihovu klupu

Zvezdin preporod dolaskom Ivanovića: Sve postavio na svoje mesto - vođe tima Vildoza i Nedović!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezda definitivno igraju kao preporođeni od dolaska iskusnog stručnjaka Duška Ivanovića na klupu crveno-belih.

Padali su redom Asvel, Cibona, Makabi, Alba, Studentski centar, Virtus, ali definitivno ono što je navijačima vratilo veru u ovaj klub su trijumfi nad Partizanom i to dva puta u nepunih deset dana. 

Posebno na težini dobija sinoćnja pobeda u Evroligi, koji je bila istorijski, jer su večiti po prvi put igrali u najkvalitetnijem klupskom takmičenju jedan protiv drugog.

Retko koja ekipa u Evroligi je sa osmehom napustila Arenu, ali to se ne može reći za crveno-bele.

Svi se pitaju šta se to dogodilo sa Crvenom zvezdom za nešto manje od mesec dana. 

Odgovor je jasan dolazak Duška Ivanovića koji je za 180 stepeni preokrenuo stanje u timu.

Od ekipe koja je bila poslednja na tabeli u Evroligi, sa samo jednom pobedom, stigli su do toga da sada imaju šest trijumfa i da su se ozbiljno uključili u borbu za TOP 8.

Ivanović je još jednom pokazao da je vrhunski stručnjak, tačno je znao šta je potrebno da se tim vrati na pobednički kolosek.

Pre svega to se odnosi na samopouzdanje, igra je izgledala dosta loše pre njegovog dolaska, a onda je postavio sistem koji se pokazao kao dobitni.

Kad se to kaže, pre svega misli se na odbranu gde su stvari postavljene na pravo mesto.

MN Press
 

To prati napad, odlično funkcioniše tandem Nedović-Vildoza, koji perfektno čitaju defanzivu protivnika, i pokazali su se kao prave vođe crveno-belih.

Stekao se utisak da je Ivanović svakom igraču našao pravo mesto, pronađena je prava hemija među njima, i rezultat je odmah došao. 

Bez obzira na to što su ova dvojica lideri, ovaj uspeh nije samo zasluga Nedovića i Vildoze, već celog tima na čelu sa Ivanovićem.

Još jedan podatak koji ohrabruje kako navijače, tako i sam tim Zvezde je i taj da su čak četiri utakmice u Evroligi protiv Liona, Albe, Makabija i Partizana dobijene u neizvesnim završnicama, što ranije nije bio kuriozitet. 

Nema dileme da je to dodatni motiv za košarkaše sa Malog Kalemegdana, a to se ne može reći da je to bio slučaj na početku sezone. 

Naravno, velike zasluge pripadaju samim akterima na parketu, ali treneru Ivanovića, koji je odlično znao da postavi akcije u odlučujućim momentima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike