Zvezda pobedila, kod Ivanovića bilo i emocija i ljutnje! Opuštanje pojedinaca nedopustivo!

04.12.2022

19:43

0

Autor: 24sedam

Iskusni trener se u "Moraču" vratio posle 20 godina, pa se prisetio i tog detalja

Zvezda pobedila, kod Ivanovića bilo i emocija i ljutnje! Opuštanje pojedinaca nedopustivo!
Duško Ivanović - Copyright AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su okončali gostovanje u Podgorici. Upisali su pobedu u devetom kolu AdmiralBet ABA lige, protiv Studentskog centra. Ovu utakmicu trener crveno-belih Duško Ivanović neće pamtiti samo po pobedi.

Ovo mu je drugi put da vodi jedan tim u "Morači". Prvi put je bilo pre 20 godina, sa Tau Keramikom protiv Budućnosti u Evroligi, a večeras je to učinio i sa Zvezdom.

- Kad sam ušao, bilo je emotivno. Nisam bio ovde 20 godina, od gostovanja sa Vitorijom. Setio sam se toga i one generacije, mog brata i svih divnih ljudi koji su uveli Budućnost u Prvu ligu (1980. godine), otvoranja dvorane kad je došla Vičita Stejt...

Sve su emocije bile, nekako mi se čini mi se da su svi ti momci tu bili sa nama - između ostalog je rekao Ivanović, ali i pričao o meču.

- Zaista vrlo teška utakmica. Znali smo da će da bude takva, jer je Studentski centar izvanredno talentovana ekipa, vrlo opasna u tranziciji i šutu, koja se nikad ne predaje. Odbranom u poslednjoj četvrtini smo rešili meč. Ali, skok nam je bio problem od početka, a opuštanje nekih igrača je nedopustivo - kazao je Ivanović čiji tim samo pobeđuje od njegovog dolaska.

Upisano je sedam trijumfa.

- Ne znam kakva je ekipa bila pre. Tražio sam da imaju strpljenja i da veruju u ovo što radimo. Ja verujem u njih i oni dosad veruju u mene - zaključio je Ivanović koga u narednim danima očekuje priprema za predstojeći evroligaški derbi sa Partizanom.

Manje razloga za zadovoljstvo je imao kolega Andrej Žakelj.

AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Roganović
 

- Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Utakmica je bila lepa za gledanje, sa mnogo poena, atraktivnih akcija i sa naše strane. Drago mi je zbog toga, ali nisam zadovoljan nekim stvarima koje smo dogovarali, a nismo ih se držali. U drugom poluvremenu je bila bolja energija, samim tim i odbrana, ali je Zvezda u posljednjoj četvrtini ubacila u višu brzinu i kvalitetom održala razliku - kazao je Slovenac čiji je tim u poslednjoj deonici primio 24 poena, a dao devet.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike