Ivanović na zemlji posle velike pobede nad Partizanom! Ovaj derbi je poseban, ali nema zaletanja

08.12.2022

21:50

0

Autor: P. K.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u utakmici Evrolige. Rezultat je bio 76:73 za crveno-bele

Ivanović na zemlji posle velike pobede nad Partizanom! Ovaj derbi je poseban, ali nema zaletanja
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u utakmici Evrolige. Rezultat je bio 76:73 za crveno-bele, a meč je rešen u neizvesnoj završnici trojkom Nemanje Nedovića.

- Teška utakmica između dva jaka tima. Imali smo sreće, mogao je i Partizan da pobedi. Posle dobrog početka Partizana, posle toga smo mi kontrolisali meč. Ne samo protiv Partizana - kazao je trener Zvezde Duško Ivanović, a zatim odgovorio na pitanje "kako to da Luka Vildoza uvek igra dobro protiv Partizana".

- Vrlo je dobar igrač, odgovoran je, lider je na parketu, može da igra svašta. Njegove trojke su danas bile ključne za rezultat.

Komentarisao je iskusni trener i odbranu.

- Mi smo od početka utakmice imali veliki problem sa skokom u odbrani. Mislim da je Partizan već u prvoj četvrtini imao mnogo ofanzivnih skokova. To je bio naš veliki problem, ali mislim da smo generalno odigrali dobru odbranu. Mi ne možemo da igramo sa Partizanom na 90-100 poena.

Kao i to koliki psihološki značaj ima ovaj trijumf.

- Važna utakmica, znate li još koliko ima utakmica do kraja? Kakav smo niz napravili sada, tako možemo i niz poraza. Ide sve gore-dole, dugačka je liga, na kraju se sve broji.

Liga je dugačka, ali i Zvezdina klupa...

- Svaki igrač koji izađe doprinese. Nadam se da će nastaviti tako. Za mene nema veze ko počinje, igraće ko da, a Zvezdina klupa je danas dala mnogo.

Zvezda je sada na 6-6, da li to znači da su ambicije u Evroligi porasle.

- Ne možemo da mislimo da smo najbolji, duga je liga, polako. Ali, naš mentalitet je da verujemo da možemo da pobedimo u svakoj utakmici koja dođe. Mi ćemo se boriti za Top 8, videćemo da li je realno.

Ivanović je od dolaska dobijao baš svaku neizvesnu utakmicu. Ali je zasluge "prebacio" na igrače.

- Imam dobre igrače. Ništa, imam dobre igrače koji igraju ono što radimo, nema tu neke filozofije.

Za kraj je uporedio i večiti derbi sa drugim evropskim.

- Jeste specijalno. Igrao sam u Španiji, Grčkoj, ovo je specijalno. I veoma mi je drago, čestitao sam navijačima Partizana, bilo je korektno navijanje. Daj bože da potraje tako, pa da uživamo u košarci. Pitate za motivaciju, ja treba da ih motivišem za druge utakmice.

Za Partizan ne treba motivacija, ja moram da ih smirujem, ne da ih dižem - zaključio je Ivanović čiji će tim već u suboitu u AdmiralBet ABA ligi dočekati Mornar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike