Ivanović istakao da Zvezda nije socijalna ustanova! Jedna stvar mu se baš nije dopala: To ne sme da se dešava nikad!

17.11.2022

21:11

0

Autor: 24sedam

Iskusni strateg pohvalio Nikolu Ivanovića

Ivanović istakao da Zvezda nije socijalna ustanova! Jedna stvar mu se baš nije dopala: To ne sme da se dešava nikad!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Šetali su košarkaši Crvene zvezde na po ivici ambisa protiv Asvela. Igrali se sa živcima navijača, ali i novog trenera Duška Ivanovića kojeg su „milimetri“ delili od poraza na debiju iako su u finišu druge četvrtine njegovi igrači imali i plus 16.

Posle velike drame i preokreta u samoj završnici meča, francuski tim je pognute glave napustio parket beogradskog hrama košarke, a iskusni strateg posle premijerne pobede otkrio je šta mu se nikako nije dopalo u igri njegovog tima.

- Video sam da su pojedini igrači pali mentalno kada je protivnik pogodio neke daleke trojke, e to ne sme da se dešava nikada. Ne govorim o pogođenim šutevima protivnika, to se uvek dešava, međutim nikako ne smemo mentalno da padamo i da prestajemo da verujemo u pobedu. Video sam igrače koji nisu verovali u pobedu. Na kraju sam našao petorku igrača koji su verovali. Ovi koji su bili na terenu su igrali dobro, zato su i bili na terenu – prvi je utisak Ivanovića posle meča.

Nastavio je trofejni strateg gotovo u dahu.

- Pre nego što sam došao gledao sam utakmice, video sam da su momci čvrsti. Fizički su čvrsti. Ima igrača koji su i mentalno čvsrti, a ima i igrača koji su meki mentalno. Svaka ekipa u Evroligi može da pobedi bilo koga, uz eventualni poneki izuzetak, ali generalno svi umeju da igraju, razlika se pravi u mentalnoj čvestini. Zato verujem u sopstveni rad, a verujem i u igrače koje imam i pred kojima je veliki rad. Teško je podići samopouzdanje i promeniti karakter, ali vremeno i radom sve može. Vera je najbitnija, treba verovati igraču i kada pogađa i kada greši.

Zanimljivo je bilo videti da je Ivanović večeras do isteka 11. minuta igre već iskoristio svih 12 igrača. Upitan da li će to biti praksa u nastavku sezone odgovorio je:

- Ovo nije socijalna utanova da bih nekome udovoljavao. Sve će zavisiti od protivnika i situacije na terenu – istakao je crnogorski strateg, pa onda izuzetno pohvalno prokomentarisao igru svog zemljaka i prezimenjaka Nikole.

- Nije bitno što je bio najefikasniji, on je bio naš najbolji igrač, od napada, odbrane, smirenosti. Nismo rođaci, ali mogli bismo biti.

Nije Ivanović želeo da priča o eventualnim pojačanjima.

- Sada imamo ovo. Do daljnjeg moraju da izdrže. Kada imam ekipu verujem da može da se poboljša radom ili nekim promenama. Moramo u puno segmenata da radimo. Imamo velike ciljeve, jedan ili dva segmenta nisu dovoljna za titule. Strašno puno stvari treba da se radi. Neki igrači moraju puno više da daju nego što daju do sada – istakao je Duško Ivanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike