Zvezdin heroj Nedović zabrinuo sve: Opet sam osetio list!

17.11.2022

22:17

0

Autor: 24sedam

Iskusni bek junak trijumfa protiv Asvela

Zvezdin heroj Nedović zabrinuo sve: Opet sam osetio list!
Nemanja Nedović - Copyright MN Press

Vratila se Crvena zvezda na trijumfalni evroligaški put. Vratio ju je Nemanja Nedović, koji je u triler završnici beogradskog okršaja sa Asvelom poneo epitet junaka utakmice, postigavši četiri odlučujuća poena posle prodora.

Na debiju novog trenera na klupi srpskog i regionalnog šampiona Duška Ivanovića, iskusni bek je pokazao da će prekaljeni stručanjak i te kako moći da se osloni na njega u momentima kada ekipu treba izvući iz ponora, kao što je to bio slučaj večeras, pošto je Asvel minus od 16 poena iz finiša druge, pretvorio u plus osam u završnici četvrte deonice.

- Teška utakmica, mislim da smo sami sebi zakomplikovali život. Igrali smo sjajno 20 minuta, ali onda smo stali. Dozvolili smo protivniku da uđe u ritam i to nas je umalo koštalo pobede. Kada odeš sa velikom prednošću na poluvreme, prvih nekoliko minuta u trećoj deonici su ključni. Pre utakmice smo pričali u svlačionici, neka bude i poen razlike, ali samo da se utakmica pobedi i na kraju smo pobedili – preneo je Mozzart sport Nedovićeve reči.

Kao Zvezdino dete, osetio je srpski reprezentativac momenat da preuze odgovornost i povede svoj tim do trijumfa ekstremno važnog posle izuzetno turbulentnog početka sezone.

- Puno se pričalo o ovaj utakmici. Osetili smo to i mi malo. Na kraju smo bili pravi. Imali smo i malo sreće. Pogodili smo kada je trebalo, odbranili kada je trebalo – kazao je Nedović i potom se osvrnuo na dosadašnji rad sa Duškom Ivanovićem.

- Sada je tu novi trener sa novim idejama i novim principima". Cepanje je, nema šta... cepanje. Ipak, nije to nešto novo. Svi smo se susretali sa tim tokom karijera.

Nažalost, nije sve idealno posle večeri koja bi mogla da nagovesti preokret u Zvezdinoj sezoni. Taman što se oporavio od povrede koju vuče od još od Evrobasketa, Nedović je ponovo osetio nelagodu.

- Iskreno, protiv Fenera je bilo top. Mislio sam da sam najzad probio barijeru i da se ne plašim ničega. Međutim večeras kada sam odigrao odbranu, osetio sam list. Daleko od toga da se situacija pogoršala ili bilo šta slično, jednostavno osećao sam list stalno. Malo sam se plašio onda da probijem igrače za koje znam da ne mogu da me zaustave, ali to je nešto sa čim moram da se izborim – kazao je Nemanja Nedović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike