Bivši igrač FMP-a priznao: Ja sam homoseksualac! Okupio saigrače u svlačionici i sve im ispričao (VIDEO)

16.11.2022

10:48

0

Kaže da je konačno došao trenutak da može da bude otvoreno gej i da igra košarku

Bivši igrač FMP-a priznao: Ja sam homoseksualac! Okupio saigrače u svlačionici i sve im ispričao (VIDEO)
Ajzak Hamfris - Copyright MN Press

Nekadašnji centar FMP-a Ajzak Hamfris otkrio je svima da je gej. Centar koji je kratko 2018. nastupao za tim iz Železnika sada nastupa za Melburn junajted.

On je okupio svoje saigrače u svlačionici i pred svima je rekao da je homoseksualac, čime je postao jedini profesionalni košarkaš koji je gej i koji igra u najvišem rangu takmičenja bilo gde u svetu.

U emotivnom videu koji je podeljen na društvenim mrežama, Hamfris je rekao da je prošao kroz "izuzetno mračan period" na svom putovanju, ali da je sada srećan zbog onoga šta je.

- Celog života sam krio nešto o sebi, od svih koje volim, pa čak i od sebe ponekad. U pitanju je istina o meni, koju sam jako dugo želeo da negiram, ali se sada osećam dovoljno komforno da mogu da vam svima kažem. Ta istina je da sam gej – kaže Hamfris u videu.

- Prošao sam kroz vrlo mračan period u životu. Probao sam sebi da oduzmem život, nisam mogao da prihvatim sebe, nisam hteo da budem taj tip u našoj zajednici, ali pošto sam proveo period u zajednici koja je vrlo ponosna, naučio sam da prihvatim sebe. Konačno sam došao do tačke u kojoj znam da mogu da otkrijem da sam gej muškarac i da se i dalje profesionalno bavim sportom – dodao je on.

Hamfris je prvi Australijski košarkaš i prvi u australijskoj NBL koji je priznao svoju homoseksualnost. Prošle godine je Džoš Kavalo postao prvi otvoreno gej fudbaler koji aktivno igra.

Hamfris može da igra i na poziciji krilnog centra, visok je 211 centimetara. Igrao je za Kentaki koledž košarku u SAD, da bi profesionalnu karijeru počeo u Sidneju, gde je posle prve sezone proglašen "rukijem sezone". 

Februara 2018. potpisao je za FMP. Oktobra iste godine rešio je da se oproba u NBA. Narednu sezonu je proveo u razvojnoj ligi, da bi onda kratko igrao za Atlantu. Posle toga je proveo još jednu sezonu u razvojnoj ligi, da bi se posle toga vratio u Australiju i dve sezone igrao za Adelejd.

Ove godine je prešao u Melburn.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike