Gej odbio da pruži podršku gejevima: Senegalac na stubu srama jer neće dugine boje na dresu!

16.05.2022

11:37

0

Autor: 24sedam

Fudbaler PSŽ nije želeo da igra protiv Monpeljea na Svetski dan borbe protiv homofobije

Gej odbio da pruži podršku gejevima: Senegalac na stubu srama jer neće dugine boje na dresu!
gej - Copyright Profimedia

Senegalac Idrisa Gej iz Pari Sen Žermena odbio je da igra u nedelju utakmicu protiv Monepeljea zato što nije želeo da nosi dugine boje na dresu, na dan borbe protiv homofobije i kao podršku LGBT zajednici.

Odsustvo Geja iz tima je u prvi mah objašnjeno kao izostanak iz ličnih razloga, da bi mediji kasnije shvatili da Gej koji je bio sa ekipom u Monpeljeu nije želeo da obuče dres na kojem su brojevi imali boju duge, simbol LGBT zajednice.

- Idrisa je došao u Monpelje, ali je iz ličnih razloga morao da propusti meč. Nije povređen - rekao je Poketino.

Dugine boje su svakog 17. maja na dresovima najboljih francuskih klubova, jer se odlukom vođstva lige fudbaleri tog dana pridružuju borbi protiv homofobije. Gej je i prošle godine izbegao da se pridruži ovoj akciji, samo je tada njegovo odsustvo opravdano problemima sa gastroenteritisom. 

Gejov potez, iako još nije dobio zvanično obaveštenje, dobio je negativni publicitet, jer se javljaju i pojedinci i organizacije koje ga osuđuju zbog izostanka sa utakmice protiv Monpeljea:

- Igrači jednog fudbalskog kluba, a posebno PSŽ, predstavljaju uzore našim mladima ljudima. Oni su dužni da daju primer. Odbijanje Idrise Geja Gueja da se pridruži borbi protiv homofobije ne treba da ostane bez sankcija - rekla je Valeri Pekres, kandidat za predsednika Francuske na nedavnim izborima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike