Engleska dobija prvog javnog gej fudbalera! Hrabri igrač saopštio odluku klubu i saigračima, svi su ga podržali

15.05.2022

15:03

0

Uskoro se ispisuje nova stranica istorije u kolevci ovog sporta

Engleska dobija prvog javnog gej fudbalera! Hrabri igrač saopštio odluku klubu i saigračima, svi su ga podržali
jasmin-sessler-bpYu7Gg3Whk-unsplash (1) - Copyright Unsplash/Pixabay

Jedan hrabri mladi engleski fudbaler obavestio je svoj klub da će sledeće nedelje javno priznati da je gej, čime će postati jedini otvoreni homoseksualac u profesionalnom fudbalu Britanije.

Kako prenosi San, on igra za klub iz Čempionšipa, a saigrači i klub su mu pružili punu podršku.

Kako navode izvori, on je "vrlo opušten" po pitanju svoje seksualnosti. On planira da se otkrije u jednom televizijskom intervjuu i jedva čeka da "razbije stigmu" po tom pitanju.

- Igrač je rekao upravi kluba i svom treneru pre nekoliko nedelja, a njegova porodica je već znala. Klub mu je vrlo jasno stavio do znanja da je to njegova odluka i da će ga podržati ako on to bude hteo. Posle je rekao i saigračima, nekima tek u petak, ali su ga svi podržali – navode izvori.

- Fudbalske svlačionice su napredovale u skladu sa vremenima, tako da nije velika stvar nijednom od igrača. Više ih zanima kako igra i trenira. On je vrlo važan deo tima – dodaje se.

U profesionalnom fudbalu trenutno igra samo jedan otvoreni gej igrač – 22-godišnji Džoš Kavala iz australijskog Adelejd junajteda.

Jedini poznati fudbaler u Engleskoj koji je do sada priznao da je gej bio je Džastin Fašanu, koji je to priznao 1990. Osam godina kasnije se ubio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike