Ataman besan na Pešića i sudije: Ovo se nastavlja od Evrobasketa!

14.11.2022

23:07

0

Autor: 24sedam

Selektor Turske, očekivano, razočaran posle poraza u Beogradu

Ataman besan na Pešića i sudije: Ovo se nastavlja od Evrobasketa!
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Bio je Ergin Ataman nadomak jedne od najvećih pobeda u karijeri na klupi nacionalne selekcije Turske. Imao je odluku dramatičnog duela sa Orlovima u svojim rukama, ali je šut Skotija Vilbekina završio van obruča (77:76).

Ovim porazom Turci su ostali bez šanse da se plasiraju na Mundobasket, zbog čega je ljutnja temperamentnog stratega posle meča u dvorani „Aleksandar Nikolić“ bila dodatno izražena.

Dvostruki uzastopni šampion Evrope sa Anadolu Efesom, na konferenciji za medije bio je nezadovoljan suđenjem, ali i reakcijom selektora Srbije Svetislava Pešića, koji mu je dobacio dok se žalio arbitrima.

- Nije dopušten ovakav dijalog između trenera. Ja sam se bunio kod sudija. On je počeo da me pita zašto se bunim. To nije fer. Ne znam kakav je pritisak imao nakon što je Srbija izgubila Evrobasket iako je bila favorit. Nisam pričao sa njim, već sa sudijama. To je isprovociralo navijače.

Jedan deo krivice za neuspeh u Beogradu Ataman je pronašao u redovima svoje ekipe i velikom broju promašenih slobodnih bacanja.

- Bilo je veoma teško, teška atmosfera. Ali, ponosan sam na moje mlade igrače kako su se borili 40 minuta, do poslednjeg šuta. Sjajna utakmica. Dve stvari - odlično smo igrali odbranu, ali smo gubili lopte suviše lako. Posle toga je Srbija ubacila 14 poena. To pokazuje da su oni igrali veoma agresivno, što je i očekivano za domaći teren. Ali nije normalno 24 penala u odnosu na 17 - počeo je Ataman, pa odgovornost za neuspeh prebacio i u dvorište sudijske trojke:

- Izgubili smo na jednu loptu. Ovaj nivo košarke nastavlja se od Evrobasketa, sudijske odluke isto. Oni su imali 24, a mi 17 slobodnih bacanja, a srpski košarkaši su bili agresivni. Čestitam Ristiću jer je pronašao u karijeri šut za tri poena – završio je Ergin Ataman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike