Micić ne igra zbog kluba, a ne zbog reprezentacije: Ataman stao pred medije, pa pokušao da opravda odluku

13.11.2022

11:07

0

Turski selektor se dotakao i pisanja medija

Micić ne igra zbog kluba, a ne zbog reprezentacije: Ataman stao pred medije, pa pokušao da opravda odluku
Vasilije Micić - Copyright Fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije u ovom kvalifikacionom prozoru igra još sa selekcijom Turske, a taj meč može odlučiti putnika na Svetsko prvenstvo.

Međutim, Srbija je oslabljena neigranjem Vasilija Micića i to nakon što je selektor Turske, ali i trener Anadolu Efesa, Ergin Ataman, odlučio da promeni odluku i plejmejkera ostavi u Istanbulu.

Ataman je pred meč koji će se igrati u ponedeljak od 20 sati u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić, istakao da Vasa ne igra zato što se mnogo istrošio na prethodnom meču Evrolige.

- Kao klub od početka smo bili protiv Micićevog igranja u reprezentaciji. Hteli smo da imamo ceo sastav na raspolaganju posebno sada kada nemamo Larkina. Bio je veoma važan meč sa Barselonom u četvrtak. Baš kao što ni Barselona nije pustila Kalinića, ni mi nismo hteli Micića. Ništa nije odlučeno zbog reprezentacija. Mi smo kao klub, Anadolu Efes to odlučili - rekao je Ergin Ataman.

On je dodao su srpski mediji provocirali pisanjem da je on promenio  svoju odluku i da nije dozvolio Miciću odlazak u Beograd.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike