Miličić, Micov, Printezis, Gasol... Ne, on je bio MVP, a onda je ostavio košarku i posvetio se leptir mašnama (VIDEO)

13.11.2022

13:07

0

Autor: A. S.

Tomović je imao bujnu maštu i velike ciljeve

Miličić, Micov, Printezis, Gasol... Ne, on je bio MVP, a onda je ostavio košarku i posvetio se leptir mašnama (VIDEO)
Veljko Tomović - Copyright Printscreen/youtube/Jao Mile podcast

Mlađe reprezentativne kategorije uvek pokažu pravi potencijal i sa kojim sportistom se može raditi, kako bi se ispunila očekivanja.

Evropsko prvenstvo za košarkaše, kadetskog uzrasta, koje je održano 2001. godine imalo je brojne talente, među njima su velike karijere napravili Darko Miličić, Vladimir Micov, Krunoslav Simon, Georgios Printezis, Sofoklis Skorcijanitis, Linas Kleiza, Rudi Fernandez, Marc Gasol, a bilo je i onih koji su veoma rano završili karijeru.

Interesantno ali u ovom društvu, do MVP priznanja je stigao Veljko Tomović, a košarkašku karijeru okončao je sa samo 23 godine.

A onda se posvetio svom biznisu i izradi leptir mašni.

Imao sam bujnu maštu, ali nije bila bujna mašta bez pokrića. Voleo sam da radim i generalno kada sam važio za najtalentovanijeg u generaciji, trenirao i davao sve od sebe, ali sada tu uvek ima neke klinačke bubice, ali moja mašta je bila da jednog dana dostignem neke ozbiljne visine. I to je ono čemu sam stremio i jedan od razloga zašto sam relativno rano prestao - rekao je Tomović prilikom gostovanja u podkastu Jao Mile.

- Čekaj, ozbiljne visine. Šta smatraš ti po ozbiljnim visinama? - upitao je Mile Ilić, a Tomović se nadovezao:

- Neki ozbiljan evropski klub, da li je to Evroliga, NBA. Nije nužno NBA, ali generalno kao svaki klinac. Mi smo odrasli u doba Džordana, kada je dominirao, a bili smo klinci 10, 11, 12 godina. I naravno da ti je uzor bio neko. Ne mora nužno ti da budeš Džordan ili Peni Hardavej koji je tada bio jako... 

- Da, on je tada bio hit - uskočio je Ilić.

- Ja sam ga mnogo voleo. Generalno brat je voleo Džordana, ja sam voleo i Džordana, a meni je Peni bio... - dodao je Tomović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike