Uh, kakvo otkriće bivšeg košarkaša Zvezde: Iz interesa sam igrao za Bosnu - ta selekcija me nije zanimala!

26.10.2022

16:12

0

Nekadašnji igrač pričao je za podkast "Jao Mile"

Uh, kakvo otkriće bivšeg košarkaša Zvezde: Iz interesa sam igrao za Bosnu - ta selekcija me nije zanimala!
nesović - Copyright MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde Aleksej Nešović otkrio je razloge zašto je igrao za selekciju Bosne i Hercegovine.

On je krajnje otvreno rekao zašto je za nastupao za njih, napominjući da pri tome nije imao nikave emocije, već samo interes. 

- Igrao sam za Srbiju i Crnu Goru u mlađim kategorijama onda je došlo do te neke ideje. Pošto sam rođen u Sarajevu da igram za seniore BiH. Generalno, ne osećam ništa prema toj reprezentaciji, jesam rođen tamo, ali sam otišao 1988. godine i nemam nikoga, nisam ostao ni sa kim u kontaktu, možda imam rodbinu, ali ne znam. Moka Slavnić je tad bio selektor Srbije, bili smo u kontaktu, igrao sam na zavidnom nivou, počeo sam da igram dobro i ostvario sam kontakt sa Mokom, rekao mi je da prvo ide univerzitetska, pa seniorska, ali ja sam slušao drugu stranu. Lakše će mi biti da nađem tim, biću 30 odsto skuplji igrač, igrali smo kvalifikacije, odlučim se za BiH što je fantastično iskustvo. Stigao sam do Eurobasketa na kraju, bili smo pometeni, ali dobro - rekao je Nešović u podkastu Jao Mile, a potom dodao:

- Strateški gledano je bilo bolje da igram za reprezentaciju BiH nego za univerzitetsku reprezentaciju Srbije za koju sam mogao da nastupam. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani, što je totalna nebuloza.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike