Novi Zvezdin trener ne žali zbog povrede koja mu je obeležila karijeru: Igranje za reprezentaciju će mi uvek biti vrh! (VIDEO)

27.07.2022

10:38

0

I Jorović se "otvorio" Miletu Iliću

Novi Zvezdin trener ne žali zbog povrede koja mu je obeležila karijeru: Igranje za reprezentaciju će mi uvek biti vrh! (VIDEO)
Branko Jorović - Copyright MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda u novu sezonu ulazi pojačana i u stručnom štabu, pa će tako novom treneru, Vladimiru Jovanoviću, pomoć pružati do skora igrač crveno-belih Marko Simonović i Branko Jorović.

Nekadašnje krilo domažih i regionalnih klubova, rođeni Čačanin, Branko Jovović, bio je gost u podkastu "Jao, Mile", te je govorio o novom angažmanu. 

- Veliko zadovoljstvo i hvala ljudima iz kluba koji su prepoznali da mogu da budem deo tog mladog stručnog štaba i sigurno da moje zadovoljstvo veliko. Doći i biti deo velikog kluba i takmičiti se na Top levelu u Evropi. Veliki izazov za mene, daću maksimum da ekipa bude što bolja i da ove sezone napravimo rezultate koji se i očekuju od Crvene zvezde - kazao je Jorović, te se osvrnuo na ranije angažmane:

- U poslovima koje sam imao pre dolaska u Crvenu zvezdu i vodio samostalno timove, to je u B ligi jedan posao u Rumuniji. Košarka je takva da bi bio prvi trener ili pomoćni, ti moraš da budeš ceo u svemu tome, predan i fokusiran 24 sata dnevno. Ovo je neka prilika koja je inzvanredna za mene i sigurno da ću se potruditi da pružim svoj doprinos. 

Jorović se može pohvaliti da je tokom 2006. godine predstavljao Srbiju na Svetskom prvenstvu, na kome se dogodila povreda koja je i te kako uticala na njegovu karijeru.

- Svetsko prvenstvo je ni delić onoga za šta sam se spremao i na šta sam bio kadar da pružim na terenu, zbog povrede. Ljudi u reprezentaciji su pružili maksimum da se ja oporavim, ali i to nešto što sam igrao je bilo preko praga bola i mučenje za mene. Moje učešće i dan danas smatram kao neki vrh koji sam mogao da dosegnem u košarkaškom smislu i ta povreda i težak period za vreme prvenstva i kasnije, ne može da utiče na tu pozitivu koju sam ja poneo sa tog takmičenja - istakao je Jorović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike