Srpski okršaj pripao "tripl-dabl Jokiću"! Denver prekinuo pobedničku seriju Oklahome!

04.11.2022

05:48

0

Autor: 24sedam

Tander je izgubio posle četiri vezane pobede

Srpski okršaj pripao "tripl-dabl Jokiću"! Denver prekinuo pobedničku seriju Oklahome!
Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski - Copyright Tanjug/AP Photo/Nate Billings

Košarkaši Denvera su nastavili po principu "toplo-hladno". Posle dve pobede su izgubili od Lejkersa, a sada su u gostima bili bolji od Oklahome, rezultatom 122:110. Nikola Jokić je upisao novi tripl dabl, ali ipak nije bio najefikasniji u svom timu.

Iako su u drugoj četvrtini imali prednost od čak 19 poena, meč nije bio lako dobijen. Na početku poslednje deonice bilo je 95:95. Ipak, do kraja meča, ekipa Nagetsa je uspela da slomi protivnika i dođe do petog trijumfa u sezoni, uz tri poraza.

- Da li smo igrali svih 48 minuta? Nismo, ali sam ponosan jer čak i kada su imali seriju u trećoj četvrtini, kada je delovalo da smo prestali da igramo odbranu, uspeli smo da se pregrupišemo. Nismo paničili - rekao je trener Denvera Majkl Meloun čiji će tim biti domaćin San Antoniu u sledećem meču.

Kada je reč o strelcima, u pobedničkom timu bio je to Aron Gordon, sa 27 poena (10/13 iz igre, 3/4 za tri), uz pet skokova i tri asistencije. Džamal Marej ubacio 24 (4/6 za tri), a naš Nikola Jokić 15 (6/9 iz igre, 3/3 slobodna bacanja). Ali MVP za prošlu sezonu je upisao novi tripl dabl (79. ukupno) , pošto je imao i 13 skokova (svi u odbrani), uz 14 asistencija. Na ovaj način, prestigao je legendarnog Vilta Čembrlena, i sada je šesti na "večnoj listi".

Isto tako je postao i centar sa najviše tripl-dablova.

Isti broj poena, ubacio je Brus Braun, a bio je na korak od dabl-dabla. Falila mu je samo jedna asistencija.

U redovima Tandera, veoma efikasan bio je Šaj Gildžes-Aleksander sa čak 37 poena. Od toga je bilo 13/17 iz igre, a 11/11 sa linije slobodnih bacanja. Za tri nije ni pokušavao.

Lu Dort je ubacio 19, a Džoš Gidi 16.

Drugi naš košarkaš na ovom meču Aleksej Pokuševski je bio starter, na terenu proveo 28 minuta i postigao šest poena (3/9 iz igre, 0/4 za tri), uz sedam skokova. Upravo je njegovo polaganje donelo vođstvo od 93:91 u završnici treće četvrtine, ali je u poslednjoj deonici došlo do razrešenja dileme o pobedniku. Marej je ubacio 14 poena u tih 12 minuta.

Inače, Oklahoma je upisala poraz posle četiri vezane pobede. U narednom meču gostovaće Milvokiju.

U drugom meču večeri, Orlando je kao domaćin pobedio šampiona Golden Stejt, sa 130:129.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike