Kada ne igra Jokić, tu je onda Dončić: Slovenac ušao u istoriju NBA!

03.11.2022

06:46

0

Košarkaš Dalasa oborio rekord star 60 godina

Kada ne igra Jokić, tu je onda Dončić: Slovenac ušao u istoriju NBA!
Luka Dončić - Copyright Tanjug/AP Photo/Gareth Patterson/

Kad ne igra Nikola Jokić, onda briljira još jedan igrač sa ovih prostora. U pitanju je Luka Dončić, koji je ušao u istoriju NBA.

Slovenac je u pobedi Dalasa nad Jutom 103:100 postigao 33 poena, uz 11 asistencija i pet skokova i tako postao treći igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu koji je uspeo da postigne preko 30 koševa u svakoj od prvih sedam utakmica na početku sezone. 

Preciznije, prvi još od Vilta Čembrlena iz sezone 1962-63, što će reći da punih 60 godina nismo videli ovakav slučaj u NBA ligi što već sada dovoljno govori u prilog Lukinoj kandidaturi za najkorisnijeg igrača sezone, pod uslovom da održi konstantnost.

Da bi postao igrač sa najviše uzastopnih mečeva sa 30 plus poena, ipak će mu biti potrebno čudo.

Čembrlenu je pre 60 godina to uspelo u prvih 23 utakmice sezone i nije realno da će to nekome uskoro poći za rukom, ali kako igraju Nikola Jokić i Luka Dončić, ne bi bilo iznenađenje da se i taj rekord u nekoj od narednih sezona obori.

Od srpskih igrača jedino su klubovi Nemanje Jovića i Bogdana Bogdanovića, Majami, odnosno Atlanta igrali, ali niko od naših igrača nisu ulazili u igru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike