Prepoznajete li ovog dečaka! Na više načina dobiće mesto u istoriji srpske košarke (GALERIJA)

30.09.2022

08:56

0

Autor: 24sedam

Dosta se promenio

Prepoznajete li ovog dečaka! Na više načina dobiće mesto u istoriji srpske košarke (GALERIJA)
raduljica4 - Copyright MN Press

Ovaj dečak danas je glavna košarkaška tema u Srbiji, a ko je u njemu prepoznao novog centra Crvene zvezde, ima oštro oko ili odlično pamćenje!

Ako se ispoštuje nepisano pravilo Zvezdinih navijača da više nijedan igrač sa iskustvom igranja seniorskih mečeva za Partizan neće moći da nastupa za crveno-bele, Miroslav Raduljica će ostati zapisan kao poslednji kome je to pošlo za rukom!

To su uostalom u navijačkom proglasu napisale "delije", istakavši da u slučaju Raduljicinog transfera neće praviti problem upravi i igraču, ali da će se ubuduće "propis" koji je sprečio dolazak Veljka Birmančevića na Marakanu primenjivati i u košarci.

Miroslav Raduljica je rođen 5.januara 1988.godine i u svojim juniorskim danima  pokazao je da će biti okosnica seniorske reprezentacije. Pre svih medalja sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem osvojio je SP u Novom Sadu za U19 sa selektorom Miroslavom Nikolićem.

Igrao je za matični FMP, Anadolu EFES, Partizan, u NBA je nastupao za Milvoki Bakse i Minesote, da bi se po povratku na "stari kontinent" obreo u redovima Panatianikosa i Armanija. Posle toga nastupao je za kineske klubove i u Južnoj Koreji.

Osvojio je tri srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije na OI 2016.godine, Svetskom 2014 i Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike