Želim trofeje sa Zvezdom, i da se plasiramo u TOP 8 Evrolige: Petrušev za 24sedam o izazovima u novom klubu!

27.09.2022

10:52

0

Autor: Milan Nastić

Centar crveno-belih ima samo reči hvale o novoj sredini, napominjući da će im biti potrebno vreme da se adaptiraju jedan na drugog

Želim trofeje sa Zvezdom, i da se plasiramo u TOP 8 Evrolige: Petrušev za 24sedam o izazovima u novom klubu!
petrušev - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ulaze u završnu fazu priprema, jer sezona počinje za nekoliko dana.

Crveno-beli su dosta izmenili tim u odnosu na prošlu sezonu, a jedan od novajlija je i talentovani centar Filip Petrušev, od koga se očekuje da bude uz Nemanju Nedovića jedan od glavnih igrača tima sa Malog Kalemegdana.

Mladi igrač u razgovoru za 24sedam priznao je da svestan svoje uloge i veruje da će opravdati poverenje kako navijača, tako i trenera Vladimira Jovanović. 

- Svestan sam da se od mene očekuje da budem jedan od glavnih igrača, pokušavam da nađem svoju neku ulogu. Mislim da ću biti važan deo ekipe, ne znam šta trener misli, i nadam se da ću da opravdam to poverenje, a meni je na treninzima i utakmicama da to i dokažem - počeo je Petrušev razgovor za 24sedam.

Euroleague
 

Talentovani košarkaš ističe da je ovo totalno novi tim, i da će biti potrebno vreme da se jedan na drugog adaptiraju. 

- Rano je davati neke zaključke, tim je dosta drugačiji u odnosu na prethodnu, sve je novo, tako da je potrebno vreme da se uigramo i da se upoznamo što je najvažnije. Da prepoznamo navike jedno drugome.

Filip Petrušev osvrnuo se na ciljeve Zvezde, ali šta od očekuje od sebe u ovoj sezoni.

- Timski, idemo iz utakmice u utakmicu, pogotovo u Evroligi, gde će svaka utakmica biti jako teško, ali istovremeno i jako bitna. Zvezda želi da osvaja trofeje, a što se tiče Evrolige, plej-of je svima u glavi, ali opet ponavljam stvarno treba da idemo korak po korak. Duga je sezona - poručio je Petrušev i dodao: 

- Lično, da se afirmišem, da igram što bolje kako bude odmicala sezona, da igram konstantno na visokom nivou. Svestan sam da prošla sezona nije bila onakva kakvu sam očekivao, tako da mi mnogo znači da se u što boljem svetlu pokažem ove sezone.

Centar Zvezde ima samo reči hvale za novog trenera Vladimira Jovanovića i da ih maksimalno motiviše.

- Za sada je sve super sa novim trenerom, gura nas što više, jer prošle sezone nisam imao neku minutažu, nemamo mnogo vremena, za sada sve ide po planu. Naravno da sam optimista za predstojeću sezonu.

Poznato je da je Filip Petrušev pre odlaska u Efes bio MVP ABA lige igrajući za Megu, a šta sada očekuje. 

- Trudiću se da ponovim igru iz sezone kada sam osvojio MVP ABA lige, a nagrada je manje bitna, da budem iskren i ne zanima. Boriću sam da i ove sezone odigram na tom nivou, mislim da ta sezone treba da mi bude smernica kako treba da igram. Nadam se da ću to moći da pokažem u Zvezdi.

Talentovani košarkaš svestan je da na poziciji pet ima dosta igrača, napominjući da je to dobro zbog konkurencije.

- Imamo dosta igrača na centarskoj poziciji, što je i dobro, jaka konkurencija, pre svega na treninzima, tako motivišemo jedan drugoga, stalno treba da si na najvišem nivou. Tako da ćemo svi da se borimo za mesto u timu. To je dobro. Takođe određene trenutke sam proveo i na četvorci, to se dogodilo na nekim pripremnim utakmicama. Mogu sebe da vidim na toj poziciji, kako trener bude odlučio, ja sam tu da se adaptiram.

Filip Petrušev je za kraj priznao da ima malo problema sa leđima. 

- Imam malo problema sa leđima, ništa preterano. Sve ide u dobrom pravcu i verujem da ću maksimalno spremno dočekati početak sezone i prvog meča sa MZT-om ovog vikenda - zaključio je Petrušev za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike