Svi se pitaju gde će Petrušev, a njemu ostao gorak ukus posle Efesa: Kola se slomila na meni, ne znam zašto nisam više igrao

25.06.2022

05:00

0

Dalji planovi se znaju, a zna se i šta je prvi cilj

Svi se pitaju gde će Petrušev, a njemu ostao gorak ukus posle Efesa: Kola se slomila na meni, ne znam zašto nisam više igrao
20220624180139_825A4916 - Copyright 24sedam

Filip Petrušev će se truditi da zaboravi prošlu sezonu, iako je postao evropski prvak. Prosto, nije dobio pravu priliku u Efesu i sada želi da se vrati u takmičarsku formu i spremi za letnju ligu.

Ali, pre svega toga, tu je reprezentativna obaveza, odnosno, dueli sa Letonijom i Belgijom u junskim "prozorima" za Mundobasket. Pošto u drugom delu sezone praktično nije igrao, pravo je pitanje u kakvoj je takmičarskoj formi?

- Iskreno, ne znam. – odmah odgovara Petrušev, pa nastavlja:

- Došao sam ovde da probam je podignem na najviši mogući nivo, a videćemo posle prve utakmice.

Efes je prošlost, a veliko je pitanje šta će biti dalje. Koliko igranje za reprezentaciju znači u ulaženju u takmičarski ritam, a onda i  - kuda posle Efesa?

- Može sigurno, značiće mi ovo mnogo, jer nisam uopšte igrao taj drugi deo sezone. Značiće mi da se vratim u takmičarski ritam, kao i pred letnju ligu NBA. Posle ovoga idem tamo, igraću za Filadelfiju, koja me je i draftovala, pa ćemo posle da vidimo šta i kako o sledećoj sezoni.

Jesi li se uželeo košarke?

- Jesam se uželeo, pogotovo takmičarskih utakmica. Ja sam tamo trenirao koliko-toliko, a nisam igrao taj drugi deo sezone, tako da sam se baš uželeo.

Da li si očekivao da ćeš više igrati i imati veću ulogu?

- Kako da ne, tako je i krenulo. Kako je krenula sezona, dobijao sam minute i koristio ih, ja mislim, onda jednostavno ekipa nije potvrđivala i to se odrazilo na mene, pa se meni, ne znam iz kog razloga, smanjila minutaža. Posle su bili komentari da ne doprinosim ekipi. Ne znam kako mogu da doprinesem za 10 minuta? U svakom slučaju, novo iskustvo za mene, idemo dalje.

Letonija, pa Belgija?

- Ja nisam igrao prvu utakmicu, ali sam gledao i znam tih par igrača. Brzo igraju, više šutiraju za tri nego za dva, moramo to da kontrolišemo. Od Belgije smo izgubili, i mislim da će protiv njih biti teže jer su kvalitetnija ekipa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike