Svi se pitaju gde će Petrušev, a njemu ostao gorak ukus posle Efesa: Kola se slomila na meni, ne znam zašto nisam više igrao

25.06.2022

07:00

0

Dalji planovi se znaju, a zna se i šta je prvi cilj

Svi se pitaju gde će Petrušev, a njemu ostao gorak ukus posle Efesa: Kola se slomila na meni, ne znam zašto nisam više igrao
24sedam

Filip Petrušev će se truditi da zaboravi prošlu sezonu, iako je postao evropski prvak. Prosto, nije dobio pravu priliku u Efesu i sada želi da se vrati u takmičarsku formu i spremi za letnju ligu.

Ali, pre svega toga, tu je reprezentativna obaveza, odnosno, dueli sa Letonijom i Belgijom u junskim "prozorima" za Mundobasket. Pošto u drugom delu sezone praktično nije igrao, pravo je pitanje u kakvoj je takmičarskoj formi?

- Iskreno, ne znam. – odmah odgovara Petrušev, pa nastavlja:

- Došao sam ovde da probam je podignem na najviši mogući nivo, a videćemo posle prve utakmice.

Efes je prošlost, a veliko je pitanje šta će biti dalje. Koliko igranje za reprezentaciju znači u ulaženju u takmičarski ritam, a onda i  - kuda posle Efesa?

- Može sigurno, značiće mi ovo mnogo, jer nisam uopšte igrao taj drugi deo sezone. Značiće mi da se vratim u takmičarski ritam, kao i pred letnju ligu NBA. Posle ovoga idem tamo, igraću za Filadelfiju, koja me je i draftovala, pa ćemo posle da vidimo šta i kako o sledećoj sezoni.

Jesi li se uželeo košarke?

- Jesam se uželeo, pogotovo takmičarskih utakmica. Ja sam tamo trenirao koliko-toliko, a nisam igrao taj drugi deo sezone, tako da sam se baš uželeo.

Da li si očekivao da ćeš više igrati i imati veću ulogu?

- Kako da ne, tako je i krenulo. Kako je krenula sezona, dobijao sam minute i koristio ih, ja mislim, onda jednostavno ekipa nije potvrđivala i to se odrazilo na mene, pa se meni, ne znam iz kog razloga, smanjila minutaža. Posle su bili komentari da ne doprinosim ekipi. Ne znam kako mogu da doprinesem za 10 minuta? U svakom slučaju, novo iskustvo za mene, idemo dalje.

Letonija, pa Belgija?

- Ja nisam igrao prvu utakmicu, ali sam gledao i znam tih par igrača. Brzo igraju, više šutiraju za tri nego za dva, moramo to da kontrolišemo. Od Belgije smo izgubili, i mislim da će protiv njih biti teže jer su kvalitetnija ekipa.

24sedam

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti