Partizanu stigla iskrena čestitka iz Zvezde! Čović pozdravio odluku Evrolige, pa pričao statusu Radonjića i ekipi za narednu sezonu!

16.06.2022

21:29

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek crveno-belih bez sarkazma o specijalnoj pozivnici elitnog takmičenja za večitog rivala

Partizanu stigla iskrena čestitka iz Zvezde! Čović pozdravio odluku Evrolige, pa pričao statusu Radonjića i ekipi za narednu sezonu!
Dejan Radonjić i Nebojša Čović - Copyright MN Press

Velike su tenzije poslednjih godina između dva najveća srpska kluba Partizana i Crvene zvezde. Pogotovo u najpopularnijim sportovima – fudbalu i košarci. Ipak, deluje da bi u budućem periodu situacija mogla značajno da se relaksira.

Jer, fudbalski timovi večitih rivala uspeli su da obezbede da od naredne kalendarske godine imamo dva predstavnika u Ligi šampiona (šampion direktno, drugoplasirani u kvalifikacijama), dok će košarkaške sekcije u nastupajućoj sezoni ispisati istoriju nacionalne „kraljice igara“ zajedničkim učešćem u Evroligi.

Zvezda je kao šampion AdmiralBet ABA lige to pravo stekla na terenu, dok su crno-beli u četvrtak dobili specijalnu pozivnicu za elitno takmičenje kao jednu vrstu nagrade za sve što su uradili u prethodnom periodu na podizanju klupske „infrastrukture“.

Na tome im je čestitao i prvi čovek najvećeg rivala Nebojša Čović, tokom gostovanja na TV B92.

- Iskreno sam srećan i čestitam večitom rivalu. Bez ikakvog sarkazma to kažem. Lično sam Đodriju Bertomeuu još na Fajnal foru pre nekoliko godina pričao o konceptu Evrolige sa 20 klubova. I tada sam mu govorio da Srbija treba da ima dva predstavnika u eliti i eto, to se sada događa. Iskreno čestitam – kazao je Čović i potom se osvrnuo na status trenera Dejana Radonjića i izgled ekipe u narednoj sezoni.

- Kao što znate, Dejanu ističe ugovor za nekoliko dana. Zasad smo pričali o njegovom ostanku, nastavku saradnje, ali više ćemo znati naredne sedmice. Prvo da prođe finale.

Samim tim što još ne može da se tvrdi ko će sedeti na klupi regionalnog prvaka naredne sezone, teško je pričati konkretno o pojačanjima, među kojima se od nedavno pominje košarkaš Igokee Dalibor Ilić.

- Da bismo pričali o pojačanjima, prvo moramo da biramo trenera. Nismo još ništa pričali oko pojačanja, niti smo sa bilo kim razgovarali. Gledajte koliko se imena samo pominje u poslednje vreme. Mi nismo nikog kontaktirali, što ne znači da nismo zainteresovani, ali o pojačanjima nećemo pre nego što izaberemo trenera. Tačno se zna koji su igrači pod ugovorima, sačekajte da završimo sezonu, pa ćemo onda o svemu.

Odlazak Nejta Voltersa u SAD pred početak plej-ofa Superlige KLS ne znači da američki plejmejker neće i naredne sezone nositi Zvezdin dres.

- Njemu takođe ističe ugovor, a da li ćemo da produžavamo zavisiće od trenera. On je otišao jer ima određenih porodičnih problema, a struka je procenila da i bez njega možemo da dođemo do cilja – kazao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike