Bilo je mučno, ali se stiglo do cilja: Zvezdin pohod ka odbrani titule u analizi 24sedam

07.06.2022

09:37

0

Autor: Milan Nastić

Uspeh crveno-belih ostao u senci svega što se dešavalo u finalnoj seriji

Bilo je mučno, ali se stiglo do cilja: Zvezdin pohod ka odbrani titule u analizi 24sedam
Crvena zvezda - Copyright MN Press

Mučna finalna serija plej-ofa AdmiralBet ABA lige je završena, većina će reći, hvala Bogu, samo da žrtava nije bilo.

Na žalost svih ljubitelje košarke, sport je bio u drugom planu, i titula Crvene zvezde ostala je u senci svega što se dešavao u prethodnih pet mečeva, umesto da bude obrnuto.

A, da li je to pošteno? Umesto da svi pričamo o akterima oba tima na parketu, akcijama, koševima, javnost se bavila upaljačima, novčićima, unučićima, čašicama za rakiju, sve to je padalo na teren tokom prethodnih pet mečeva.

Postavlja se pitanje, dokle više? Kakvu slilku šaljemo u svet, svi samo pišu o incidentima iz Pionira, a titula Crvene zvezde, negde u trećem ili četvrtom pasosu.

A, sada i o tituli crveno-belih, igračima, kao i celom stručnom štabu predvođeni Dejanom Radonjićem, koji zaslužuju čestitke, jer iza njih je jedna veoma teška, iscrpljujuća sezona, a cilj je ispunjen - odbrana titule u AdmiralBET ABA ligi.

Kad se na to doda i da su tokom čitave sezone imali problema sa povredama, ovaj rezultat dobija još više na značaju.

MN Press
 

Naravno, najveći benefit je ponovo igranje Evrolige, što sigurno može da obraduje navijače Zvezde.

Stekao se utisak da su zasluženo ponovo kao prvi prošli kroz cilj, jer su tokom čitave sezone bili najbolji u regionalnom takmičenju. 

U regularnom delu doživeli su samo dva poraza, obezbedili prvu poziciju pre početka plej-of serije, što im je omogućilo prednost domaćeg terena u odlučujućoj utakmici, što se na kraju pokazalo presudnim u odbrani titule.

Iako je većina navijača Zvezde mislilo da će lakše doći do prstena u AdmiralBET ABA ligi, u praksi to nije tako izgledalo. 

Sa druge strane su imali odličan Partizan, koji su pre svega u poslednje tri utakmice podigli formu, i slobodno se može reći da su bili na korak da prekinu dominaciju Crvene zvezde.

Ipak, stekao se utisak, da je iskustvo, ali i duži roster presudio pobednika, pre svega u petoj utakmicu kada se lomio rezultat.

Pored toga, trener Zvezde Dejan Radonjić je napravio sistem koji je već prepoznatljiv, a što je i najvažnije donosi i rezultate.

Velika prevaga tokom čitave sezone bio je i Nikola Kalinić, koji nije briljirao u petoj utakmici, ali kad se lomio rezultat pogodio je izuzetno važnu trojku.

Iako je do kraja sezone ostalo da se odigra srpska KLS liga, u Zvezdi mogu biti zadovoljni svim što su učinili. 

Prvo su osvojili Kup Radivoja Koraća, pa odbranili titulu u regionalnom takmičenju, a imali su i dobru sezonu u Evroligi, gde su se skoro do poslednjeg kola borili za plasman u TOP 8.   

Pošto je ostvaren najvažniji cilj, a to je osvajanje regionalnog takmičenja, nema dileme da će već sada početi da razmišljaju o pojačanjima za narednu, kako bi eventualno pokušali da naprave korak više u najkvalitetnijem takmičenju, a to je da se domognu TOP 8 u Evroligi. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike