Diže se tenzija pred odlučujući meč: Čović o Partizanu, suđenju, dugovanju Zvezde, ali i Evroligi!

05.06.2022

09:30

0

Prvi čovek crveno-belih smatra da je bilo dosta tenzije u finalnoj seriji AdmiralBET ABA lige

Diže se tenzija pred odlučujući meč: Čović o Partizanu, suđenju, dugovanju Zvezde, ali i Evroligi!
Nebojša Čović - Copyright MN Press

Predsednik KK Crvene zvezde Neboja Čović govorio je o predstojećoj petoj utakmici finalne serije, ali se dotakao i finansija koje imaju večiti rivali.

- Čestitam Partizanu na pobedi u četvrtoj utakmici. Izjednačili su. Interesantna je ova serija, mi smo poveli sa 2:0, a onda smo imali tu treću utakmicu koja je bila takva kakva je bila i verovatno je ona ostavila uticaj na naše igrače i tako smo odigrali u četvrtoj utakmici. Nismo zaboravili da igramo košarku. Razlika nije bitna, možda je bitna za medije, ali ovde se broji broj pobeda. Pozivam sve zvezdaše da dođu u ponedeljak u Pionir da podrže ekipu, da odbranimo domaći teren - kazao je Čović za TV Prva.

Prvi čovek crveno-belih se dotakao i propusta u prethodnih četiri utakmice finalne serija.

- Što se tiče ekspertiza napravljene su dve kao što znate, za drugu i treću utakmicu. Napravljeno je ukupno 11 grešaka - četiri na štetu Zvezde i sedam na štetu Partizana i stradao je sudija Dragojević. To su oni tako procenili. Na trećoj utakmici na kojoj je bilo svega i svačega, napravljeno je 15 grešaka od kojih je 11 bilo na štetu Zvezde,četiri na štetu Partizana i nikom ništa. Nijedan sudija nije nastradao. Interesantan je prekid 57 sekundi pre kraja. Prekid je mogao mnogo ranije da se dogodi, ako je uopšte trebao da se dogodi. Ja mislim da je taj prekid isceniran 57 sekundi pre kraja. To utiče psihološki na igrače. Onda smo u tih 57 sekundi dobili dva namerna faula koja su bila na Laziću od Pantera, a sudije nisu sankcionisane".

Obelodanio je predsednik Zvezde i koliko klub duguje državi na osnovu poreza.

- Pitam se da li će budžetska inspekcija i kod njih i kod nas proveriti da li su svi zaposleni i svi igrači u stalnom radnom odnosu kao što je po zakonu. Da li plaćaju poreze na penziono, zdravstveno... Zvezda sve to plaća. Zvezda duguje PDV u iznosu od od 67.335.000 dinara, odnosno 572.000 evra. Imamo još mogućnost da se na taj dug računa kamata, pošto se dug proteže od januara 2021. godine. Imamo i spornih 6.941.000 dinara, što smo platili u aprilu 2014. godine. To je ušlo u UPPR, sud je doneo odluku i ne postoji nijedna uprava koja ne sprovodi sudsko rešenje - rekao je Čović, a zatim saopštio koliko je para Zvezda dobila od države od 2011. godine.

- Crvena zvezda je sve podatke dala na svom sajtu i pružila javnosti. Koliko smo para trošili, koliko smo primali, koliko smo dobili od države, koliko su naknade za igrače, menadžment i stručni štab. Mi smo za 11 sezona potrošili 69.748.000 evra. Od tih para, mi smo našim poslom obezbedili 46.606.000 evra. Država nam je dala 23.141.000 miliona za 11 sezona, država nam je procentualno davala 33% sezonski - bile su reči Čovića, koji je zatim rekao i koliko je država prošle sezone dala Zvezdi.

Prvi čovek crveno-belih smatra da i Zvezda i Partizan zaslužuju elitno takmičenje, ali i da bi se tako smanjile tenzije.

- Ja sam za to da i Zvezda i Partizan treba igraju Evroligu i mislim da će to smanjiti tenzije. Rivalstvo između Zvezde i Partizana postoji oduvek. Mi sada plivamo u veoma ružnim vodama i ružnom ambijentu - zaključio je Čović za TV Prva. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike