Nemanja Bjelica brani čast evropske košarke u NBA finalu: Prilika da osvoji prsten javlja se jednom u životu

02.06.2022

10:51

0

Srpski igrač na korak od najvećeg uspeha u karijeri

Nemanja Bjelica brani čast evropske košarke u NBA finalu: Prilika da osvoji prsten javlja se jednom u životu
AP22051207128529 - Copyright AP Photo/Jeff Chiu

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica jedan je od dvojice igrača iz Evrope koji će igrati u finalu NBA lige. Pored krila Golden Stejt Voriorsa, tu je Danijel Tajs iz Boston Seltiksa.

Specijalizovani sajt Jurohups, posvetio je tekst upravo igračima koji spašavaju evropski ponos u finalu NBA lige.

I dok jedni tvrde da nemački centar ima bolju NBA reputaciju, jasno je da je 38 utakmica plej-ofa, u proseku beležio 6,1 poena, i sve to kao član Seltiksa, ali nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Fenerbahčea, može se pohvaliti titulom MVP-ja Evrolige, te da je osvajač dve srebrne medalje sa Srbijom, sa Svetskog i Evropskog prvenstva.

Takođe, može se pohvaliti da je ove sezone zabeležio dabl-dabl sa klupe sa 15 poena i 11 skokova u pobedi nad Los Anđeles Lejkersima rezultatom 121:114.

- To je lepota našeg tima ove godine, mi smo stvoreni da iskoristimo prednosti 4 na 3 - rekao je trener Voriorsa Stiv Ker posle utakmice, te dodao o srpskom igraču:

- Bjelica je zaista pakleni košarkaš. Svi smo ga gledali kako rasteže parket i postaje pik-end-pop šuter za 3 poena, ali on pokazuje šta radi u smislu njegove sposobnosti da dodaje, dribla i igra. Kada igrate 4 na 3 sa momcima poput njega, Drejmondom Grinom, Andreom Iguodalom, igrajući se sa šuterima kao što su Džordan Pul i Dejmion Li, Oto Porter, svaki put ćete dobiti dobre udarce. Stef je momak koji generiše svaku prednost, onda imamo tim koji to može da iskoristi ove godine - naveo je trener, a mnogi su smatrali da je to najava veće minutaže za srpskog igrača.

Međutim, to nije bio slučaj. U proseku tokom sezone, Bjelica je igrao 16 minuta po utakmici, dok je u plej-ofu na 10 mečeva, u proseku igrao po 12 minuta.

Izuzetak je bio susret sa Dalasom, kada je za 22 minuta na parketu potpuno zaustavio Luku Dončića, a mali broj košarkaša se može pohvaliti tom situacijom.

- Iskreno, on je sjajan košarkaš - nastavio je Ker.

- On razume igru, lopta se kreće kada je na terenu. Večeras je odradio dobar posao u odbrani. Te minute su bile ogromne. Bez Ota, veoma nam nedostaje njegov doprinos na obe strane terena. Mislim da nam je Belli to doneo večeras. Bio je veoma dobar sa obe strane.

Da li ovo znači da će u finalnoj seriji imati veću minutažu, te novi ugovor, s obzirom na to da je letos, kao slobodan agent stigao u Voriorse na samo godinu dana, videćemo, ali jasno je da se prilika za osvajanje šampionskog prstena jednom javlja, te da će srpski igrač učiniti sve kako bi na kraju slavio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike