Dončić drži Dalas u životu! Ker se pomirio sa porazom, pa rezerve sa Bjelicom najavile preokret - Slovenac stavio tačku (VIDEO)

25.05.2022

05:23

0

Serija se seli u San Francisko

Dončić drži Dalas u životu! Ker se pomirio sa porazom, pa rezerve sa Bjelicom najavile preokret - Slovenac stavio tačku (VIDEO)
Tan2022-5-21_4474683_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn

Košarkaši Dalas Maveriksa produžili su finalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige pobedom u četvrtom meču nad ekipom Golden Stejt Voriorsa, 119:109.

Igrala je ekipa Voriorsa za siguran i ubedljiv trijumf, te plasman u veliko finale, ali se Mavsi nisu predali.

Nakon što su u drugom susretu u ovoj seriji košarkaši Dalasa ispustili velikih +19, sada su obezbedili pobedu koja ih i dalje drži u igri, pa se serija seli nazad u San Francisko.

 

 

Domaćini su sa čak postignutih 20 trojki, stigli do treće deonice i to pri vođstvu od 29 poena razlike. Međutim, kockao se trener Dalasa u finišu, te zamenio startere, a onda su na drugoj strani, Nemanja Bjelica, Džonatan Kuminga, Džordan Pul, Demion Li i Mozes Mudi bili blizu velikog povratka.

Na teren je morao da se vrati Luka Dončić, te je presekao sjajnu rolu Nemanje Bjelice, koji je kontrolisao skok i delio asistencije, te ga je bilo na svim delovima terena. Stiv Ker je rešio da u finišu, nakon što su igrači sa klupe vratili Voriorse u igru, ponovo ubaci startere, koji pak nisu bili u ritmu, pa su Mavsi poenima Dončića upisali trijumf.

 

 

Upravo je Slovenac bio najefikasniji sa 30 poena, 14 skokova i devet asistencija, pratio ga je Dorijan Fini Smit sa 23, dok je Redži Bulok stao na 18. Boban Marjanović je i ovu utakmicu gledao sa klupe.

Kod poraženih, Stef Kari je imao 20 poena, tri manje dodao je Kuminga, dok je Bjelica za 15 minuta na terenu postigao četiri poena, te dodao po tri uhvaćene lopte i asistencije.

Peta utakmica igra se u noći između četvrtka i petka od tri časa.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike