Srbija ima finalistu NBA lige! Voriorsi se vratili, Bjelica igra za prsten! (VIDEO)

27.05.2022

05:27

0

Golden Stejt igra za četvrti trijumf u poslednjih osam godina

Srbija ima finalistu NBA lige! Voriorsi se vratili, Bjelica igra za prsten! (VIDEO)
Tan2022-5-27_6610841_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Odolevali su košarkaši Dalas Maveriksa u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige u susretu sa Golden Stejt Voriorsima, ali su Stef Kari i drugari prilično lako izborili veliko finale i borbu za prsten.

Posle dve godine pauze, Voriorsi su pobedom od 4:1 u ukupnom skoru, stigli do šestog finala u poslednjih osam godina!

Veliki rezultat za ekipu Stiva Kera, koja j enoćas potpuno zaustavila sjajnog Luku Dončića sa druge strane, pa je usledio trijumf rezultatom 120:110.

 

 

Bila je ovo timska pobeda Voriorsa, koji nisu ostavili ni tračak nade rivalu da seriju učini interesantnijom. Napadi Dalasa bili su fokusirani na učinak Luke Dončića, ali je mladi Slovenac bio zaustavljen, dok su sa druge strane rivali mogli da računaju na veći broj sjajnih šutera.

Najzaslužniji za loše šutersko veče mladog Slovenca bio je upravo srpski internacionalac, Nemanja Bjelica, koji je u u finalnoj seriji, na poslednjem meču proveo najviše vremena na terenu. Duel je okončao sa pet poena šest skokova i tri asistencije.

Zaustaviti Dončića, znači zaustaviti Dalas, koji je na ovom susretu bio potpuno nadigran. U egalu nisu bili čak ni u startnoj deonici, dok su Voriorsi, kako je meč odmicao dizali prednost.

 

 

U trećem kvartalu, Dalas je podsetio zašto se nalazi u finalu, napravio je seriju 21:5, prišao na -8 i ponovo stao.

Bilo je jasno da se Maveriksi više ništa ne pitaju, te je Golden Stejt priveo susret kraju, a za MVP-a konferencijskog finala proglašen je Stef Kari sa 15 poena, tri skoka, devet asistencija. Bio je sjajan i Drejmond Grin sa 17 poena.

Pred Voriorsima je sada sedam dana oauze, dok saznaju ime narednog rivala, a u finalu Istoka je trenutno 3:2 za ekipu Bostona, u duelu sa Majami Hitom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike