Bio je veliki košarkaš, ali mu nisu strane i borilačke veštine: Rakočević otkrio kako je zavoleo brazilsku džiju-džicu

01.06.2022

10:51

0

Bivši reprezentativac pričao o detaljima vezanih za svoju bogatu karijeru, napominjući da mu je idol bio Majkl Džordan

Bio je veliki košarkaš, ali mu nisu strane i borilačke veštine: Rakočević otkrio kako je zavoleo brazilsku džiju-džicu
rakočevic - Copyright MN Press

Bivši košarkaš Igor Rakočević u podkastu koji vodi Mile Ilić otkrio je kako je zavoleo borilačke veštine, i da se to sve dogodilo dok je nastupao za Efes Pilsen i to sasvim slučajno.

- Dolazim tada iz Taukeramike, iz jednog vojničkog sistema, koje su trenirali Duško Ivanović, Velimir Perasović, Boža Maljković, Neven Spahija, to su balkanski treneri, koji su u pozitivnom smislu bili teroristi na terenu. Dva puta dnevno treniraš, sve je pod konac. Iz tog sistema sam došao u Efes, totalno drugi sistem gde je drugačija filozofija, relaks, gde čak ni trening ne kreće na vreme. Igrači imaju drugačiji pristup, i tu nisam uspeo da se snađem, nisam imao dovoljan broj treninga, nisam mogao da budem u fizičkoj formi - počeo je razgovor Rakočević za podkast i nastavio: 

- I onda sam počeo da razmšljam kako da nadoknadim taj nedostatak treninga, da bude još neka dodatna aktivnost. Nahbar i ja smo mnogo voleli da gledamo borbe, pratili te iventove i onda smo došli do sulude ideje da u slobodno vreme treniramo brazilsku džiju-džicu, jer tu nema udaranja i povreda, tako je sve počelo. Išli smo jednom nedeljno, od tada sam izuzetno zavelo brazilsku džiju-džicu i nastavio da je treniram u Beogradu.

Igor Rakočević je priznao da dolazi iz košarkaše porodice koja je uvek bila vezana za Crvenu zvezdu   

- Mi smo košarkaška porodica Crvene zvezde i otac me je odveo na Mali Kalemegdan gde su bili treninzi. To je bilo sa nekih 10 ili 11 godina, danas se kreće mnogo ranije. Već posle prvog treninga sam zavoleo loptu i košarku, a trener mi je bio Mihajlo Uvaliln. Toliko mi se svidela da sam pitao kada je sledeći trening kako bi ponovo došao.

Košarkaška legenda prizano je da mu je idol dok je bio mlađi bio čuveni Majkl Džordan.

- Iskreno kao klinac kad sam zavoleo košarku, gledao sam filmove i utakmice Majkl Džordana. Bio sam opsednut njime, znao sam svaki mogući segment , scenu, pomno sam pratio i njegove utakmice. Napamet sam mogao da ispričam svaki detalj, čak da mi isključiš ton. U tim mlađim kategorijama, jedino sam želeo da zakucavam kao Džordan i pošto sam nižeg rasta, ja sam stalno donosio kamen koji je bio viskok 30 ili 40 cenetimetara. Onda se zaletim kako bi zakucao, i nebrojano puta sam padao, dolazio krvav kući, po rukama i nogama, roditelji su mislili da se bijem sa nekim - zaključio je Rakočević. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 234sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike