Svi smo i dalje u šoku: Koji su razlozi poraza Đokovića od Nadala u analizi 24sedam!

01.06.2022

09:19

1

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta neočekivano lako izgubio od Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa

Svi smo i dalje u šoku: Koji su razlozi poraza Đokovića od Nadala u analizi 24sedam!
novak đoković - Copyright MN Press

Šok, neverica, tuga i dalje ne prestaju, posle neočekivanog poraza Novaka Đokovića od Rafe Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Šta je uzrok, teško je reći u jednoj rečenici, ali definitivno da je prvom reketu sveta nedostajala energija koja je bila prisutna na turniru u Rimu, pa i do ovog meča u Parizu.

O razlozima ovako blede partije Đokovića sigurno je da će se pričati narednih dana.

Ali, jedno je sigurno, Novak protiv Nadala na Filipu Šatrijeru nije ličio na sebe, a to se moglo videti od prvog gema.

Forma, motiv i spekulacije da Nadal ima problema sa povredom, sve je to govorilo da će u velikom okršaju kao pobednik izaći prvi reket sveta.

Međutim, na terenu sasvim drugačija slika, Rafa pun energije, elana, samopouzdanja, dok Đoković nije ličio na sebe.

Ne pamti se kada je naš teniser igrao sa toliko oscilacija. Najbolji primer je treći set, u kojem je neshvatljivo pao, iako je drugi osvojio, i svi su čekali Novakov nalet, ali od toga nije bilo ništa, opet je terenom dominirao Nadal.

Jedan od razloga poraza leži u tome da ključne lopte nije osvajao, što se ne može reći za Španca.

Takođe, Đokovićev bekhend nije bio prepoznatljiv, jednostavno taj udarac ga nije išao, što se moglo videti u većem delu meča.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena/
 

Ali, i pored svega toga, Đoković je imao priliku da duel uvede u peti set i neshvatljivo je da je ispustio takvu priliku. 

U četvrtom setu je imao 5:2, ali ni to mu nije bilo dovoljno da dobije taj set. Šta se dogodilo prvom reketu sveta, da posle toga izgubi tri gema zaredom, verovatno će ostati najveća enigma.

Sve je izgledalo da će odluka o polufinalisti biti doneta u petom, ali došlo je do takvog pada kod Novaka, jednostavno nije ličio na igrača koji je u svojoj karijeri uvek bio prepoznatljiv da "kida" do kraja i da je upravo njemu svojstveno da pravi takve preokrete.

Setite se samo US opena i polufinala sa Federerom kada je jednim udarcem preokrenuo meč, a nešto slično se dogodilo protiv Švajcara pre nekoliko godina u finalu Vimbldona.  

Ali, ta energija i želja nije moglo da se vidi na licu protiv Nadala, čoveka koji čak 13 puta osvajao Rolan Garos, i nije slučajno što ga zovu "kraljem šljake".

Ostaje da se vidi koliko će sve ovo uticati na Noleta, jer ga za nešto manje od mesec dana očekuje novi grend slem, i to prestižni Vimbldon

Nema dileme da će u nekom narednom periodu Đoković odlučiti da se malo odmori od tenisa, i vreme provode sa porodicom, a verovatno i razmisli šta mu se to tačno dogodilo u meču sa Nadalom na Rolan Garosu.

I pored, ovog poraza koji je svima nama teško pao, verujem da će se prvi reket sveta brzo oporaviti od ovog kiksa, ali kako je i sam rekao nije ni prvi, ali ni poslednji put da je izgubio neki važan meč.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike