Osuđen za zlostavljanje životinje: Šutiranje mačke će skupo koštati igrača Vest Hema

01.06.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Kurt Zuma dobro prošao nakon svega

Osuđen za zlostavljanje životinje: Šutiranje mačke će skupo koštati igrača Vest Hema
zuma3 - Copyright Profimedia/Printscreen

Defanzivac Vest Hema i reprezentacije Francuske Kurt Zuma osuđen je u sredu na 180 sati društveno korisnog rada zbog nasilja nad njegovom mačkom. Takođe, njemu je sud zabranio da poseduje mačku narednih pet godina.

Sankcija je pala za Kurta Zumu. Osuđen je u sredu na zbog maltretiranja svoje mačke. Ovom 27-godišnjaku, koji je prošle nedelje priznao krivicu na sudu, takođe je zabranjeno da poseduje mačku na pet godina. Njegov brat Joan, koji je snimio video, osuđen je na 140 sati društveno korisnog rada.

Sud je odluku doneo na osnovu optužnice za nanošenje nepotrebne patnje zaštićenoj životinji i povrede dužnosti držaoca životinje. Prošlog februara, snimak na kojem se vidi kako udara svoju mačku objavljen je na društvenim mrežama i to je uznemirilo javnost u Evropi i šire. Posle svega Zuma može biti zadovoljan presudom jer britansko zakonodavstvo dozvoljava sudijama da razrežu i petogodišnju robiju za zlostavljače životinja. 

Vest Hem ga je već kaznio sa 300.000 evra, ali nije suspendovan u Premijer ligi. Međutim, Zumu su napustili brojni sponzori, uključujući i Adidas.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike