Rastali se Rakočević i KSS: Jednu činjenicu smatram najvećim uspehom

09.12.2020

20:27

0

Autor: A. Š.

Nekadašnjem reprezentativcu istekao mandat na mestu potpredsednika KSS

Rastali se Rakočević i KSS: Jednu činjenicu smatram najvećim uspehom
MN Press

Igor Rakočević završio je svoju misiju u KSS. Nekadašnjem reprezentativcu Srbije istekao je mandat na mestu potpredsednika srpske kuće košarke, povodom čega se oglasio na Instagram profilu.

– Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od četiri godine na mestu potpredsednika Košarkaskog saveza Srbije se završio. Za ukupno šest godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo. Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres – napisao je nekadašnji kapiten Crvene zvezde i nastavio:

Srbija uskoro dobija košarkašku reprezentaciju u e-sportu

– Uspeo sam da košarkaški približim Republiku Srpsku Srbiji, i recimo, kao rezultat toga, baš iz republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac. Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igraca koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta. Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije.

Rakočević ima koronu: Nikad ovako nešto nisam doživeo u životu

Na kraju je Rakočević poručio.

– U toku ovih šest godina sam mnogo naučio, stekao velika i kvalitetna prijateljstva i usavršio svoje veštine. Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim. Želim da se zahvalim dragim kolegama i saradnicima iz Košarkaškog saveza Srbije i da im poželim mnogo sreće u daljem radu – napisao je Igor Rakočević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi