Kakva hit priča Nahbara: Nisam ni titulu proslavio, odmah sam morao za Ameriku, a tamo me čeka Džordan!

26.05.2022

15:25

0

Slovenačka legenda u podkastu Mileta Ilića ispričao dogodovštine iz svoje bogate karijere

Kakva hit priča Nahbara: Nisam ni titulu proslavio, odmah sam morao za Ameriku, a tamo me čeka Džordan!
nahbar - Copyright Profimedia

Bivši srpski košarkaš Mile Ilić u svom podkastu za gosta je imao slovenačku legendu Boštjana Nahbara, koji je otkrio razne zanimljivosti iz svoje bogate karijere.

Jedna od dogodovština bila je vezana za njegov odlazak u NBA, iako je tada nastupao za Beneton iz Treviza.

- Igrali smo protiv Kindera u polufinalu, pa onda u finalu protiv Fortituda. Osvojili smo prvenstvo, a draft je bio nekoliko dana kasnije. Odmah su došli po mene avionom, otišao sam za Ameriku, čak nisam bio ni na proslavi titule. Odradio sam četiri treninga, jedan u Šarlotu, Indijani, Vašingronu, gde mi je na treningu bio Majkl Džordan. To je bilo neviđeno isksustvo za mene. Imao sam priliku da pričam sa njim, čak mi je dao i neke savete. Stvarno je sve bilo super - kazao je Nahbar.

Slovenačka legenda je pričala i o trenerima kako u Evropi, tako i u NBA.     

- Druagčiji smo mi iz Evrope, posebno sa prostora bivše Jugoslavije, imamo tu basket školu, naviknuta da se dosta radi na treninzima. Godina dana mi je trener bio Zmago Sagadin, totalno drugačija filozifija treninga, u odnosnu na NBA. Kod njega se trenira po dva tri sata, čak i dan pred utakmicu - istakao je Nahbar, pa nastavio: 

- Onda me trenirao Majk D Antoni, kod njega se na kraju treninga igralo do 11. Mi završimo, ali toliko nam je lepo da i dalje želimo da ostanemo u dvorani. Ali Majk nam nije dao, samo je kazao, sutra je novi dan, i dođite sa istom energijom. Kod njega su treninzi trajali između 45 minuta i sat i po.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike