Zvezda zakazala derbi u finalu ABA lige! Ludilo u Pioniru - Cedevita Olimpija pala u meču na ivici incidenta!

23.05.2022

18:55

0

Autor: 24sedam

U Pioniru se igrala majstorica polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja

Zvezda zakazala derbi u finalu ABA lige! Ludilo u Pioniru - Cedevita Olimpija pala u meču na ivici incidenta!
0MET4545 - Copyright MN Press

Prema očekivanju finale AdmiralBeta ABA lige igraće večiti rivali Crvena zvezda i Partizan. 

Crevno-beli su to mesto izborili pobedom u trećoj utakmici polufinala regionalnog takmičenja protiv Cedevite Olimpije sa 88:78 (24:13, 18:24, 25:17, 21:24).

Stekao se utisak da su izabranici Dejana Radonjića zasluženo stigli do same završnice i zakazali duele sa Partizanom, čime će ljubitelji košarke uživati u mečevima crveno i crno belih.

Što se tiče večerašnje utakmice, Zvezda je bila bolja u većem delu utakmice, čak su sredinom druge četvrtine imali plus 19, ali onda furiozna serija Ljubljančana, napravili su seriju 15:0, i tako vratili neizvesnost u meču.

Crveno-beli su bolje krenuli u nastavku, i to zahvaljujući Nikoli Ivanoviću koji je vratio dvocifrenu prednost. Ipak, košarkaši Cedevite Olimpije nisu se predavli i početkom četvrte četvrtine uspeli su ponovo da smanje na manje od deset koševa razlike.

Ipak, poslednje minute, su bacile mrlju na ceo spektakl. Došlo je do nekoliko incidenata. Prvo je Edžim isprovocirao publiku, što je razljutilo Delije, koji su počeli da ubacuju predmete u teren.

Kad se to smirilo na red su došli Kalinić i Murić. Došlo je do incidenta, obojica su dobili tehničku, i košarkaš Cedevite Olimpije je morao na klupu, dok bi nedugo zatim i Kalinić dobio petu ličnu, a svojim gestikulacijama podigao na noge publiku.

Delije su skandirale MVP; MVP, on ih je pozdravio, a na tribinama je došlo do još većeg delirijuma. 

Ipak, utakmica je završena bez većih incidenta, igrači obe ekipe su se pozdravile.  

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Zvezda je pobedila 88:78. Utakmica je u poslednja dva minuta došla na ivicu incidenta, bilo je nekoliko žestokih okršaja na parketu, a sve je završeno isključenjima Murića i Kalinića.

38. MINUT - Posle trojke Lazića, dva poena postiže Mitrović. Kakvu takvu nadu gostima čuva Ferel sa 2+1 - 80:70 na isteku 37. minuta. Posle dva ubačena bacanja Ivanovića, Ferel ubacuje još jednu trojku. U poslednja dva minuta Zvezda ulazi sa plus 11posle poena iz ofanzivnog skoka Holinsa - 84:73.

36. MINUT - Na polovini četvrte deonice rezultat je 75:65 za Zvezdu, posle mini serije 4:0 gostiju, koju su kreirali lakim poenima Dragić i Edžim. Sudije su potpuno pogubile konce utakmice, Kalinić je u kratkom intervalu dobio dva udarca bez lopte, što je razljutilo sve u Pioniru, koji je proključao posle provokacije Edžima pošto je ubacio slobodno bacanje. Posle kratkog prekida meč je nastavljen, a Lazić ubacuje trojku kojom verovatno lomi meč u Zvezdinu korist - 78:67.

34. MINUT - Zvezda ide ka trijumfu. Meč je ušao u malo haotičniju fazu na obe strane terena, ali crveno-beli stižu do velikih 75:61 posle trojke Vajta.

32. MINUT - Seriju gostiju 9:0, posle zakucavanja Omića, prekida sa dva ubačena bacanja Vajt. Pulen pogađa svoju drugu trojku na meču - 69:59. Gosti su ponovo na jednocifrenom minusu, posle poena Omića sa poludistance - 69:61. Vajt sa linije penala (1/2) i Lazarević koji popravlja njegov promašaju čuvaju Zvezdi dvocifreno vođstvo na isteku 32. minuta - 72:61.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Cedevita Olimpija završava treću deonicu serijom 7:0, sa četiri vezana poena Ferela i trojkom Murića - 67:54!

28. MINUT - Zvezda je na isteku 27. minuta ponovo na dvocifrenoj razlici. Najpre je Ivanović ubacio trojku, a potom je Murić zaradio tehničku grešku posle koje crnogorski reprezentativac pogađa jedno bacanje, a potom još jednu trojku. Za tili čas crveno-beli su na bezbednoj udaljenosti, posle dva ubačena bacanja Dobrića vode 64:47. Zvezdina serija je furiozna, posle trojke Vajta crveno-beli prave 14:0 i odlaze na ogromnih plus 20 pred završna dva minuta treće deonice - 67:47.

MN Press
 

26. MINUT - Ekstremno važnu trojku za Zvezdu ubacuje Lazić za prekid serije gostiju 7:0. Blažič vraća trojku - 53:47 na isteku 26. minuta.

24. MINUT - Konsolidovali su se gosti, Ferel je sa četiri vezana poena pokrenuo ofanzivno Cedevitu Olimpiju, koja posle trojke Dragića prilazi na 50:44.

22. MINUT - Furiozno Zvezda kreće u drugo poluvreme. Za minut i po pravi seriju 6:0 i ponovo stiže do dvocifrenog plusa 48:37. Crveno-beli prave 8:0, polovinu tih poena dao je Kuzmić posle ofanzivnih skokova. Na isteku 22. minuta Zvezda vodi 50:37.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 42:37.

 

 

18. MINUT - Kakva serija Zorana Dragića. Zvezda je potpuno stala, a posle trojke iskusnog Slovenca Cedevita je na samo minus četiri 37:33. Trominutni poenterski post crveno-belih i seriju gostiju 15:0 poenima uz faul prekida Volters. Zvezdin plej je promašio dodatno bacanje. Izuzetno važna trojka Kalinića sa osam metara. Zvezda u poslednja dva minuta ulazi sa plus sedam - 42:35.

MN Press
 

16. MINUT - Konačno su gosti vezali dva dobra napada, koje su sa 2+1 završili Ferel i Dragić. Cedevita Olimpija je u seriji 10:0 posle lakih poena Omića, pa Ferela u kontri. Za tili čas su se gosti vratili na jednocifren zaostatak, a Radonjić u razmaku od 60-ak sekundi traži dva tajm auta - 37:28. Traje serija gostiju posle novih poena Dragića iz prodora.

14. MINUT - Tribine Pionira gore u ovim momentima. Najpre je Davidovac ubacio trojku, a potom je Luka Mitrović fenomenalnim zakucavanjem u kontri krunisao ukradenu loptu svojih saigrača. Zvezda u 13. minutu ima novi maksimalni plus - 32:16. Gosti su dosad ubacili samo jedan šut za dva poena iz 10 pokušaja, a crveno-beli trojkom Dobrića dolaze nadomak 20 razlike - 35:16. Seriju Zvezde 11:0 poenima iz prodora prekida Dragić.

 

 

12. MINUT - Cedevita Olimpija zasad živi na šutu za tri poena. Pulen na kraju prve, pa Murić na startu druge deonice vraćaju goste na jednocifren zaostatak, ali samo na kratko. Dobrić ubacuje svoj prvi šut van linije 6.75 na meču - 27:16.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice Zvezda vodi 24:13.

8. MINUT - Zvezdini košarkaši deluju veoma samouvereno na otvaranju meča. Iz sjajne defanzive vuku ofanzivno samopouzdanje, a posle trojke Kalinića na isteku 7. minuta već stižu do dvocifrenog plusa 20:10. Kalinić poentira iz prodora, Zvezda je u seriji 9:0 za novi najveći plus pred završna dva minuta prve deonice - 22:10.

6. MINUT - Košarkaši Cedevite Olimpije deluju pogubljeno na otvaranju meča. Tek na momente uspevaju da, pre svega ofanzivno, povežu redove, što Zvezda koristi i preko Kalinića (tri poena) stiže do plus šest - 13:7. Ferel pogađa veoma važnu trojku za goste, na drugoj strani Kuzmić zakucava - 15:10.

MN Press
 

4. MINUT - Zvezda je energetski sjajno ušla u meč. Crveno-beli lete po terenu za svaku loptu, a pošto je jednu Hol ukrao Dragiću i u kontri zakucao, "Pionir" je eksplodirao. Golemac odmah traži tajm aut - 10:5. 

2. MINUT - Meč je trojkom otvorio Volters, potom Kuzmić zakucava za ranih 5:0 crveno-belih. Ferer pogađa trojku za prve poene gostiju na meču. Holins čuva plus pet Zvezdi posle tri ubačena slobodna bacanja - 8:3.

 

 

 

Navijači u "Pioniru" su ovacijama pozdravili trenera fudbalera Crvene zvede Dejana Stankovića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike