Nastavlja se bura u srpskoj košarci: Čović odgovorio Mijailoviću, ovaj sukob je počeo pre sezone

11.05.2022

08:36

0

Prvi čovek Zvezde sa istog mesta odgovorio predsedniku Partizana

Nastavlja se bura u srpskoj košarci: Čović odgovorio Mijailoviću, ovaj sukob je počeo pre sezone
čović - Copyright Printscreen/TV Prva

Mnogo bure je podigla izjava predsednika Partizana koji je rekao da crno-beli neće izgubiti ništa neigranjem Superlige KLS, otkrivši pri gostovanju na TV Prva da je tužio "gospodina iz Železnika".

U pitanju je, naravno, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, koji mu je danas odgovorio sa istog mesta.

- Svi klubovi su mogli da glasaju o propozicijama. Početak ovog problema je kad smo se u julu dogovorili da se završnica ABA lige igra između prva četiri. Bio je predlog da bude osam, ali su Crvena zvezda i FMP reagovali i rekli da nemaju ništa protiv da bude i 12, samo da se poštuje kalendar, s obzirom na to da se spremamo za Evrobasket – rekao je Čović, pa nastavio:

- Što se tiče KLS, ona je imala svoja predsedništva i skupštine. Da ne bi bilo mešetarenja zasnovanih na lažima, u predsedništvu sede ljudi iz devet klubova. Tu je i predstavnik ostalih klubova Darko Jovićić. Ta priča da su dva kluba preglasala jedan nije tačna. Elementarno je da se glasa za, protiv ili uzdržano. Ta teza je laž i neznanje. Predlog završnice takmičenja je proistekao iz predloga Zlatibora i Dinamika u martu ove godine. Klubovi su se mogli izjasniti 17. marta, jednoglasno je usvojen predlog. Tad, međutim, počinje cirkusijada, zasnovana na tome da se završnica igra kroz format "fajnal fora". Računica im je da je lakše pobediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu. To je istina. Šta god drugi pričali, manipulišu iz neznanja.

Zvezda i Partizan prvo igraju plej-of AdmiralBet ABA lige, a onda počinje domaće prvenstvo. Prema propozicijama, "večiti" u oba takmičenja počinju iz polufinala, a crveno-beli će imati prednost domaćeg terena u regionalnom takmičenju zbog boljeg plasmana na tabeli na kraju ligaškog dela takmičenja.

Taj deo nije sporan, a iz Partizana su se bunili što se i tamo prednost domaćeg terena odlučuje na osnovu regionalnog takmičenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike