Za ovo se Zvezda borila! Dobrić jedva čeka da počne ono pravo!

07.05.2022

20:06

0

Autor: 24sedam

Utakmica u Beogradu je u četvrtak, a u Sloveniji četiri dana kasnije

Za ovo se Zvezda borila! Dobrić jedva čeka da počne ono pravo!
dobrić - Copyright Moran Bar

Košarkaši Crvene zvezde posle kraće pauze nastavljaju sa takmičarskim obavezama. Ekipu Dejana Radonjića očekuje nastavak takmičenja u AdmiralBet ABA ligi. U četvrtak će odigrati prvu utakmicu polufinalne serije plej-ofa regionalne takmičenja u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv ekipe Cedevita Olimpije.

- Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak. Posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene, kasnije problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dela sezone.

Povrede brojnih igrača, neke i to vrlo važne utakmice u regionalnoj i Evroligi smo odigrali i bez četvorice - petorice igrača u timu. Gotovo da nema nikoga ko nije bio povređen ove sezone! Zbog svega toga, smatram da smo odradili dobar posao tokom 26 kola regionalne lige, i u takmičenju Evrolige takođe, ali ono najvažnije tek sledi. Nema situacije u kojoj nismo trpeli kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa, i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju - kazao je Ognjen Dobrić uz osvrt na pauzu od tri nedelje.

- Tako je kako je. Jeste malo duža pauza, ali iskoristili smo je da se odmorimo, pokušavamo da se oporavimo od povreda, neke nisu lake, treniramo i pripremamo se za ono što sledi, a to je ekipa Cedevita Olimpije. Pokazali su ove sezone da se radi o vrlo dobroj ekipi sa puno iskusnih igrača, pojačali su se tokom sezone doveli Ferela, Omića i Dragića, imaju dugu klupu i vrlo kvalitetne igrače. Toj utakmici i seriji ćemo pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Ovo je polufinale, i idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu kao i do sada.

Format regionalne lige, posebno u polufinalu ne daje puno prostora za greške. Ta serija igra se na dve dobijene utakmice, crveno beli su se izborili za prednost domaćeg terena i ono što je mnogo puta donosilo prevagu i prednost domaćeg terena. 

- Upravo tako! Mi smo se kroz ovih 26 kola borili za ovo što sada imamo, i što moramo da iskoristimo, a to je domaći teren i naši navijači na tribinama. Čeka nas teška utakmica, ali sa našim navijačima u ovakvim situacijama je uvek lakše. Na toj atmosferi na tribinama koju prave naši navijači zaista nam zavide mnogi.

Mi smo zajedno prošli toliko toga u prethodnim sezonama sa našim tribinama i navijačima, kreće plej of, utakmice za trofeje, trenutak kada su nam potrebne pune tribine i podrška da krenemo dobro i pobedom u ovu završnicu. Mislim da im posebna pozivnica za četvrtak nije potrebna, znaju šta im je činiti - zaključio je Dobrić.

 

 

Prvi meč polufinalne serije igra se u četvrtak od 19 sati, a drugi je na programu je u Ljubljani, četiri dana kasnije.

Klub sa Malog Kalemegdana je još u petak pustio u prodaju karte za ovaj meč, a biće u prodaji i na dan utakmice u četvrtak na blagajnama nekadašnjeg "Pionira".

Podsetimo, drugi par polufinala čine Partizan i Budućnost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike