Zvezda kreće u bitku za trofej, Kalinić poziva navijače: Mnogo će nam značiti podrška

09.05.2022

18:27

0

Ponajbolji igrač crveno-belog sastava ističe da je timu prijala pauza u ligi

Zvezda kreće u bitku za trofej, Kalinić poziva navijače: Mnogo će nam značiti podrška
20211217npKalinic11 - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde polufinalu seriju AdmiralBet ABA lige sa ekipom Cedevita Olimpije otvaraju u četvrtak.

Taj susret igraće se u Pioniru, od 19 sati, a ponajbolji igrač crveno-belih u ovoj sezoni, Nikola Kalinić, sumirao je dosadašnji deo sezone u intervjuu za klupski sajt.

Crveno-beli su poslednji meč igrali pre tri nedelje, a prinudni odmor zbog rasporeda takmičenja, ekipi je prijao.

- Jeste pomalo čudna situacija sa dužom pauzom, ali ne mogu da kažem da nam negde nije prijala pre svega da malo odmorimo, da pokušamo da zalečimo neke povrede, i da se lepo spremimo, skautiramo protivnika i uđemo u te mečeve potpuno spremni. Počinje najvažniji deo sezone – nije ostalo još mnogo 10-15 utakmica i sada pravimo bazu za taj najvažniji juriš! - kazao je Kalinić, pa nastavio:

- Jedna teška sezona sa puno nepredviđenih okolnosti, povrede, korona, mnogo toga što nam je komplikovalo situaciju, počev od predsezone i povrede Erona Vajta u Minhenu. Ali možemo biti zadovoljni, u svakoj utakmici smo bili dostojan protivnik, imali smo velikih pobeda, nekih poraza, ali zaista mislim da je sve ovo što smo učinili neki „plafon“ da sve iznad toga nije možda bilo realno. Nedostajalo nam je u nekim trenucima malo sreće, iskustva, ali svakako da ne možemo da budemo nezadovoljni učinkom u svim takmičenjima.

Igrač koji se najviše isticao u sastavu ekipe sa Malog Kalemegdana, komentarisao je i individualno priznanje, za najkorisnijeg igrača lige.

- Individalne titule i nagrade prijaju, ali ništa ne menjaju, niti vrede ako se ne okitiš trofejima! Igrali smo kao ekipa čvrsto, timski. To nas je krasilo ove sezone, izbor za MVP je uvek kontraverzan, svako ima svoje favorite, ako se gleda učinak ekipe koja je prva na tabeli to je jedna strana, ako se gleda individualni učinak nekih igrača u sezoni onda su to Brajs Džons ili Kamenjaš.

A sada sledi ono najvažnije, borba za trofeje, koja počinje u polufinalu sa Cedevita Olimpijom.

- Ekipa Cedevita Olimpije je izuzetno iskusni, kvalitetni i talentovani. Želimo da ih uvedemo u naš ritam, da igramo našu igru. Pokazali su ove sezone da mogu svakoga da pobede. Moramo da odigramo koncentrisano i čvrsto. Format u kome se u polufinalu igra na dve pobede, i vrlo je jedostavno, nema velikog prostora za grešku - istakao je Kalinić i na krajtu dodao:

- Sigurno da je prednost domaćeg terena vrlo važna, sa podrškom sa tribina i našim navijačima koji su nas bodrili tokom čitave sezone, to će nam mnogo značiti kao i uvek! Pozvao bih da dođu da nas podrže, da daju i oni sve od sebe da nam pomognu i da uspemo da plasiramo u finale! - zaključio je Nikola Kalinić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike