Radonjićev poziv navijačima pred Cedevitu: Duga pauza donosi greške, neka nas tribine podignu kad padnemo

10.05.2022

10:40

0

Trener crveno-belih kaže da tokom odmora nije bilo lako naći sparing partnere

Radonjićev poziv navijačima pred Cedevitu: Duga pauza donosi greške, neka nas tribine podignu kad padnemo
dejan radonjić (5) - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u polufinalnoj plej-of seriji AdmiralBet ABA lige igraju sa ljubljanskom Cedevita Olimpijom, a prvi susret ovih timova na programu je u četvrtak, od 19.00 sati.

Prva utakmica igraće se u beogradskoj hali Pionir, dok je revanš zakazan za ponedeljak, u Ljubljani. Datum potencijalne treće utakmice nije poznat.

Povodom predstojećih mečeva, koji mogu da odluče sezonu, trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić je održao konferenciju za medije, te je govorio o brojnim aktuelnostima, ali i borbi za odbranu trofeja.

- Protiv Igokee smo odigrali poslednji meč i nakon toga smo ušli u period koji smo mogli da iskoristimo da pripremimo sve za plej-of. Nismo do sada bili u ovakvoj situaciji. Od dela sezone gde smo u mesec dana imali 12 utakmica do dela kada smo na poštedi. Nismo bili u prilici da nađemo sparing partnere što nam je remetilo planove - rekao je trener Crvene zvezde.

Strateg aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige kaže da gaji veliko poštovanje prema sledećem rivalu:

- Ogroman respekt imamo prema Olimpiji. Ekipi koja je odradila korekcije i podigla nivo do polufinala Evrokupa. Imaju jedan kvalitet koji zaslužuje ogroman respekt. Individualni kvalitet i iskustvo su im veliki. Mi smo tokom pauze pokušali da dignemo kvalitet kroz trening i da se igrači oporave, oni koji su bili van ekipe. Prvi polufinalni meč je od velikog značaja, sigurno je da nas vodi na jedan oprez. Danas i sutra ćemo da uradimo sve da budemo spremni i da razumemo činjenicu da nismo na nivou na kome smo bili tokom sezone. Treba očekivati i stvari koje nisu za ovaj meč tipične. Treba biti spreman da će biti i pogrešnih dodavanja i izgubljenih lopti, ali moramo da u drugim segmentima nadoknadimo sve to što vidimo kao slabost. Mislim da je jasno da je podrška potrebna. Svi koji dođu treba da urade sve da prevaziđemo našu situaciju. Videćemo u kom sastavu ćemo nastupati. Nismo u najboljem mogućem stanju imamo nekoliko igrača koji su tek izašli iz povreda. Lazić i Dobrić neko vreme nisu trenirali, Cirbes je u nešto drugačijem statusu - zaključio je Radonjić.

Kapiten Branko Lazić nada se pomoći sa tribina:

- Konačno, plej-of posle pauzu kakvu nismo dugo imali. Iskoristili smo je za odmor i pripremu, a što se same utakmice tiče, znamo jedni druge, sve je spremno za jedan fantastičan meč. Na nama je da uđemo što bolje. Imamo tu situaciju da smo duže bili bez utakmice, ali uz punu halu i naše navijače, siguran sam da ćemo stići do željenog rezultata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike