Izbacivanjem Lokomotive iz EK Partizan dobio i drugu mogućnost da bude prvi u grupi! Ova je znatno realnija!

22.03.2022

16:56

0

Autor: 24sedam

Crno-beli (ne)očekivano profitirali odlukom Evrolige

Izbacivanjem Lokomotive iz EK Partizan dobio i drugu mogućnost da bude prvi u grupi! Ova je znatno realnija!
KATA9761 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ono što se prethodnih nedelja naslućivalo i bilo sasvim izvesno u utorak je i zvanično potvrđeno – Evroliga je izbacila CSKA, Zenit i Uniks, kao i Lokomotivu iz Evrokupa, i time značajno uticala na sudbinu dva najveća srpska kluba u svojim takmičenjima.

Odlukom da se učinak ruskih timova iz tekuće sezone izbriše Zvezdi se potpuno otvorila mogućnost da se plasira u plej-of Evrolige, dok su košarkaši Partizan dobili još jednu mogućnost da u eliminacionu rundu odu kao prvoplasirana ekipa iz grupe A, što bi ima garantovalo prednost domaćeg terena najmanje do finalne utakmice.

Prva solucija je najjednostavija – da Huventud izgubi preostala dva meča do kraja grupne faze, a crno-beli dobiju oba. Iako, postoji, ta mogućnost je u domenu teorije, dok je način dobjen brisanjem Lokomotive malo komplikovaniji, ali znatno realniji.

Sve što je potrebno jeste da Partizan, Huventud i Andora grupnu fazu završe sa istim skorom. U tom slučaju pravila bi se mini tabela ta tri kluba u kojoj beogradski tim ima najbolju koš-razliku, što bi ga dovelo do liderske pozicije. Ali, krenimo redom…

Najpre, izabranici Željka Obradovića moraju da dobiju dve preostale utakmice do kraja (večeras Šlonsk i Trentno – obe u gostima).

Andora, takođe mora da ima maksimalan učinak, s tim što španski tim ima jednu utakmicu više (večeras Lijetkabelis u gostima, Metropolitan kod kuće i Šlonsk u gostima), dok Huventud mora da izgubi jednu od preostala dva meča (u sredu Metropolitan u gostima ili Šlonsk kod kuće).

Ukoliko se svi rezultati poklope, Partizan, Huventud i Andora imaće skor 12-4. U mini tabeli crno-beli će biti najbolji sa koš razlikom plus 17, drugi će biti Huventud sa plus 16, dok bi trećeplasirana ostala Andora sa minus koš količnikom, zbog čega ćemo se u kreiranju mini tabele baviti samo beogradskim i timom iz Badalone.

Kroz međusobne duele, to izgleda ovako:

* Partizan – Huventud 68:67 (+1) / Huventud – Partizan 92:84 (-8) – 1:1 u međusobnim duelima, +7 u korist Huventuda.

* Andora – Partizan 61:60 (-1) / Partizan – Andora 95:70 (+25) – 1:1 u međusobnim duelima, +24 u korist Partizana.

* Huventud – Andora 90:80 / Andora – Huventud 72:71 – 1:1 u međusobnim duelima, +9 u korist Huventuda.

Mini tabela:

1. Partizan: +24 (protiv Andore) – 7 (protiv Huventuda) = +17

2. Huventud: +9 (protiv Andore) + 7 (protiv Partizana) = +16

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike