Beograd domaćin i finala Evrokupa? Ovo je kalkulacija

04.03.2022

18:45

0

Autor: 24sedam

Šta je potrebno da meč za trofej drugog po jačini Evroliginog takmičenja bude odigran u Srbiji?

Beograd domaćin i finala Evrokupa? Ovo je kalkulacija
20140131npArena2 - Copyright MN Press

Evroliga je u petak i zvanično potvrdila da će Beograd biti domaćin predstojećeg Fajnal-fora elitnog takmičenja. Umesto u prvobitno predviđenom Berlinu, čelnici Evrolige doneli su odluku da domaćinstvo povere srpskoj prestonici, u kojoj će se najbolja četiri tima na Starom kontinentu boriti za najvažniji klupski trofej od 19. do 21. maja.

Ali, to nije jedina lepa vest koja bi mogla da zadesi ljubitelje „kraljice igara“ u Srbiji. Jer, uz malo sreće i nekoliko poklopljenih rezultata, i finale Evrokupa bi moglo da se odigra u Beogradskoj areni.

Iako je u jednom momentu postojala mogućnost da Evroliga finale svog drugog po jačini takmičenja „prispoji“ Fajnal-foru, što jeste ideja i plan za budućnost, od toga ove godine neće biti ništa, pa je tako organizacija odlučujućeg meča u borbi za trofej u Evrokupu ostala u rukama Partizana i još nekoliko učesnika ligaškog dela sezone.

S obzirom da su čelnici Evrolige odlučili da se finale EK, koje se igra na jednu utakmicu, održi na terenu ekipe koja bude imala bolji skor u grupnoj fazi takmičenja, kalkulacija je relativno prosta.

Da bi se trofej Evrokupa ove sezone dodelio u najvećoj dvorani na Balkanu potrebno je, pre svega, da Partizan dođe do finalnog meča, a potom i da bude najbolje plasirani tim na kraju prve faze.

Ipak, u ovom trenutku crno-belima izmiče prvo mesto u grupi A Evrokupa, koje drži Huventud. Ukoliko bi tako ostalo do početka eliminacionih rundi, onda bi za odigravanje finala drugog po jačini Evroliginog takmičenja u Beogradu bilo neophodno da crno-beli dođu do odlučujućeg duela, prethodno da Huventud ispadne, i da izabranici Željka Obradovića grupnu fazu završe sa boljim skorom od prvoplasiranog tima iz B grupe, naravno, pod uslovom da se, po trenutnom stanju, Gran Kanarija ili neki drugi klub nađu u finalnom duelu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike