Savić upozorava: Situacija je kritična, i da osvojimo Evrokup, ko zna šta će klubovi Evrolige da odluče!

18.03.2022

19:33

0

Autor: 24sedam

Sportski direktor Partizana dao izjavu koja bi mogla da zabrine navijače

Savić upozorava: Situacija je kritična, i da osvojimo Evrokup, ko zna šta će klubovi Evrolige da odluče!
KATA7843 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Žestoku borbu vode košarkaši i stručni štab Partizana da klub vrate u Evroligu. Crno-beli pozivnicu za elitno takmičenje, po trenutnom stanju stvari, mogu da izbore kroz AdmiralBet ABA ligu i Evrokup, mada je sportski direktor kluba iz Humske Zoran Savić prilično oprezan kada se radi o prohodnosti u Evroligu kroz njeno drugo po kvalitetu takmičenje.

U intervjuu za portal „BasketNews“, Savić je istakao da situaciju u EL nije nimalo laka.

- Čak i da osvojimo Evrokup, ko zna šta će klubovi Evrolige da odluče. Možda donesu odluku da imaju 16 timova i niko iz Evrokupa ne ode u elitno takmičenje. Mislim da je situacija kritična, svako bi trebalo da pogleda šta je najbolje za budućnost – rekao je Savić.

Prvi čovek sportskog sektora kluba iz Humske istakao je da u Evrokupu svi gube novac, dodavši da njemu posao veoma komplikuje to što još ne zna u kojem će takmičenju crno-beli igrati naredne sezone.

- Sada se potpisuju igrači za sledeću sezonu. Ali, koji igrači? Koje takmičenje ćemo igrati, šta možete da ponudite igraču? Obično, košarkaš će potpisati i za finansijski slabiju ponudu da bi igrao Evroligu. Morate da im ponudite projekat, to je jedini put – dodao je Savić, istakavši da bi Partizan bio u vrhu timova u Evroligi po broju prodatih ulaznica.

- Recimo, navijač Virtusa plaćaju 500 evra za mesta u prvom redu. U Barseloni najbolja sedišta za celu sezonu koštaju možda 300 evra. Mislim da od ulaznica zarađujemo više nego Katalonci. Ako pogledate ulaganja španskih klubova, ona dolaze od fudbala. Oni to mogu, radio sam u Barseloni, znam kakva je situacija. Oni sve centralizuju. Imamo nešto u ovim košarkaškim zemljama. Recimo, Žalgiris prati 12 do 15 hiljada navijača bez obzira na rezultat. Počnu sezonu sa 0-5, ali navijači opet pune dvoranu. Zato što vole košarku i žele da vide momke kako se bore. To je najvažnije. Makabi ima 12 miliona evra od ulaznica, Alba oko četiri… Mogli bismo da budemo treći klub po prihodu od ulaznica, kada bi igrali Evroligu – kazao je Zoran Savić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike