Partizanu sve manje šanse za prvo mesto u grupi! Huventud nije dozvolio kiks protiv Lijetkabelisa!

15.03.2022

22:50

0

Autor: 24sedam

Španski klub slavio ubedljivu pobedu uprkos bledom izdanju u poslednjoj deonici

Partizanu sve manje šanse za prvo mesto u grupi! Huventud nije dozvolio kiks protiv Lijetkabelisa!
KATA8343 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sve manje šanse Partizan ima da osvoji prvo mesto u grupi A Evrokupa. Posle ubedljivog poraza crno-belih u Litvaniji taj podvig je ostao u domenu teorije, a i ona je sve tanja pošto je Huventud večeras svladao Lijetkabelis 65:50 (24:15, 12:17, 22:7, 7:11).

Izabranici Nenada Čanka, predvođeni Đorđem Gagićem koliko toliko su uspevali da pariraju favorizovanom rivalu u prvom poluvremenu, ali su u trećoj deonici gosti potpuno stali, za osam minuta postigli samo četiri poena, što je tim iz Badalone iskoristio da ode na nedostižnih 53:36.

Čak ni prerano opuštanje nije moglo da ugrozi sigurnu prednost domaćina. Samo dva ubačena bacanja Tomića za više od šest minuta igre Lijetkabelis nije uspeo da iskoristi i razliku spusti na jednocifren broj, pa su Tomić i Ribas mini serijom 5:0 u 38. minutu overili trijumf Španaca (65:48).

Hrvatski centar je sa 14 poena bio najefikasniji igrač meča, Pol je dodao 12. Kod gostiju jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio je Đorđe Gagić (12 p, 6 sk).

U B grupi, Bursaspor je večeras bio bolji od Burža, dok je Gran Kanarija slavila na gostovanju protiv Ulma 94:93 i tako napravila veliki korak ka prvom mestu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike