Stigla reakcija iz Partizana na sramnu odluku Evrolige: Sportisti nisu krivi, bespredmetno je pričati da li će nekome ovo pogodovati

01.03.2022

12:50

0

Prvi čovek crno-belih izrazio žaljenje što se politika umešala u sport

Stigla reakcija iz Partizana na sramnu odluku Evrolige: Sportisti nisu krivi, bespredmetno je pričati da li će nekome ovo pogodovati
Ostoja Mijailović, arhiva - Copyright MN Press

Svet evropske košarke bruji o suspenziji ruskih klubova iz svih takmičenja Evrolige, što je odluka koja će imati posledice i po naše klubove.

Istog dana kada je odluka doneta, nije bilo nikakvih reakcija iz Crvene zvezde i Partizana, ali se dan posle oglasio predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović.

On, naravno, nije govorio o politici, niti je govorio o sportskim posledicama, već je izrazio ljudsko žaljenje što neće moći da se igra.

- Iskreno žalim zbog toga što se politička situacija prenela na sport. Sportisti nisu i ne mogu biti krivci za aktuelna dešavanja. Ako iko zna osećaj kada ste eliminisani za zelenim stolom, onda smo to mi u Srbiji, to jest bivšoj SRJ i siguran sam da se tome niti jedan pravi sportista ne može radovati. Bespredmetno je pričati o tome da li će nekome sada ova situacija, uslovno rečeno da pogoduje. Da nije bilo politike, Evropski šampion u fudbalu, Danska, se ne bi 1992. ni našla na EP. Ali su došli, odigrali pošteno i zasluženo osvojili titulu. Nadam se da ćemo uskoro svi ponovo moći da pričamo samo o sportu, pa onda neka na terenu pobedi najbolji.

Zanimljivo je da je Mijailović ovo objavio uz fotografiju Nikole Milutinova, koji igra za CSKA Moskva. Navijači su se odmah ponadali da će se centar vratiti u Partizan, ali šanse za to su zaista minimalne.

Ipak, ne bi bilo prvi put da nas Partizan ove sezone iznenadi...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike