Obradovića igrači slepo prate! Jasikevičijus pričao o veličini trenera Partizana!

04.02.2022

16:35

0

Autor: 24sedam

Harizmatični strateg nema dilemu ko mu je najviše pomogao u karijeri

Obradovića igrači slepo prate! Jasikevičijus pričao o veličini trenera Partizana!
20180518npJasikevicius17 - Copyright MN Press

Povratak Željka Obradovića na klupu Partizana mesecima je bio glavna tema u evropskim medijima posvećenim „kraljici igara“.

Najuticajniji kontinentalni košarkaški portali i novine iz svakog mogućeg ugla obradile su dolazak najtrofejnijeg evropskog stratega na mesto odakle je pre 30 godina krenuo u izuzetno uspešnu trenersku avanturu tokom koje je radio sa mnogim asovima koji mogu da se svrstaju među najbolje evropske košarkaše svih vremena.

Jedan od njih bez dileme je i Šarunas Jasikevičijus, koji se posle izuzetne igračke karijere posvetio trenerskom pozivu. Nekada izvrstan plejmejker je tri sezone sarađivao sa Obradovićem u zlatnoj eri Panatinaikosa, a kada se priseća prošlosti nema ni najmanju sumnju u to ko mu je najviše pomogao.

- Obradović je najbolji trener kojeg sam ikada imao. On kontroliše sve, taktiku, psihologiju… Osvojio je devet titula Evrolige, a svi igrači ga slepo prate. Naučio me je da radim stvari na lakši način, jer ponekad sami sebi zakomplikujemo previše – rekao je Jasikevičijus i dodao:

- Zvao sam ga u nekim važnim momentima moje karijere. Konačne odluke donosio sam sam, ali Željko me je vodio na pravi put. Mnogo mi je pomogao – istakao je trener Barselone.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike