Partizan u Atini, za Željka Obradovića to je više od igre!

18.09.2021

11:30 >> 11:35

0

Autor: Adam Štulić

Trofejni strateg sa crno-belim biće učesnik turnira u organizaciji PAO

Partizan u Atini, za Željka Obradovića to je više od igre!
Copyright MN Press

Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović u samo nekoliko dana doživeće dva emotivna rolerkostera. Podsetimo, sjajnog stratega je u četvrtak ujutru pogodila vest o smrti njegovog kuma, legendarnog stratega Dušana Ivkovića, a samo nekoliko časova kasnije ovacijama je dočekan u beogradskoj „Areni“, prvi put od povratka na klupu Partizana.

Nešto slično očekuje ga i večeras, nešto pre 19 časova iz tunela izađe na parket atinske „OAKA“ dvorane. Niko ne sumnja da će jednog od najboljih stručnjaka svih vremena pune zelene tribine pozdraviti stojećim aplauzom, pre nego što počne duel „njegovih“ Panatinaikosa i Partizana.

Podsetimo, crno-beli večeras protiv grčkog prvaka igraju polufinalni meč memorijalnog tunira u čast nekadašnjeg vlasnika PAO Pavlosa Janakopulosa, s kojim je Obradović atinskog velikana pozicionirao među najbolje klubove Evrope početkom novog milenijuma.

Želim da se zahvalim Panatinaikosu na pozivu. Za naše mlade igrače to je prilika da igraju na visokom nivou. Činjenica da je ovde i prvak Evrope (Anadolu Efes) daje dodatnu težinu – rekao je Obradović u najavi turnira, dodavši:

Lično, drago mi je što sam ponovo ovde. Svi znate moj odnos koji sam imao sa Pavlosom. Neću zaboraviti šta je učinio za mene i uvek sam govorio koliko mi je drago što sam toliko godina radio sa njim. Bio je jedinstven u svemu, naučio me je mnogo o životu. Dimitrise, hvala ti što si pozvao moj tim ovde – poručio je Željko kontroverznom vlasniku PAO.

Istakavši da je košarka mnogo izgubila odlaskom ljudi kao što su Duda i Pavlos, koji će svima nedostajati i koje će pamtiti do kraja života, Obradović se prisetio i šta je to što je Janakopulosa učinilo posebnim.

Pročitajte još

Bio je osoba koji je znao da smiri ekipu, želeo je da bude blizu i da nam pomaže u svakom trenutku. To nije bio odnos trenera i predsednika, to je bilo nešto posebno. Naučio sam mnogo, uvek je pokušavao da me posavetuje. Slušao sam svaki savet koji mi je dao. Gledati osobu njegovih godina svakoga dana blizu tima i svakog njegovog člana, čini ga jedinstvenim, i zaista je to bio – istakao je Željko Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike