Škoti se opustili, Makedonci nisu

15.11.2020

16:09 >> 17:23

0

Autor: J. T.

Prvi poraz u tekućoj Ligi nacija za nedavnog rivala Srbije . Severna Makedonija sve bliža plasmanu u bolju grupu

Škoti se opustili, Makedonci nisu
Copyright MN Press

Reprezentativci Škotske se, izgleda, nisu još otreznili od beogradske proslave plasmana na Evropsko prvenstvo.

U Trnavi su poraženi od Slovačke 0:1, golom Jana Greguša u 31. minutu posle šuta sa skoro 20 metara, mada su na sastav tima pored odluke selektora Stiva Klarka da odmori neke igrače uticale i povrede.

Ovo je prvi poraz u tekućem ciklusu Lige nacija za nedavnog “dželata” Srbije u odlučujućoj utakmici za plamsna na Evropsko prvenstvo, ali i pored toga ostaće prvi na tabeli uoči poslednjeg kola, pošto ima četiri boda više od drugoplasirane Češke, a pet od Izraela, koji u 20.45 igraju međusobni duel. Na začelju te grupe je Slovačka sa četiri boda.

Istovremeno sa utakmicom u Slovačkoj, Severna Makedonija je kod kuće pobedila Estoniju 2:1.

Izabranici Igora Angelovskog slavili su na krilima istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, a strelci su bili bivši napadač Crvene zvezde, Ivan Tričkovski u 29. i Vlatko Stojanovski u 68. minutu. Nadu gostima da bi mogli do prve pobede u 58. je doneo Rauno Sapinen, ali se ispostavilo da je ona kratko trajala.

Od 18 časova u ovoj grupi igraju Gruzija i Jermenija, a pobednik će ostati u trci sa Makedoncima za plasman u bolje rangiranu grupu Lige nacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike