Tumbaković pred Mađarsku: Atmosfera u ekipi nije baš dobra

14.11.2020

19:36 >> 22:42

0

Autor: Adam Štulić

Selektor orlova i Nemanja Maksimović najavili meč u Ligi nacija

Tumbaković pred Mađarsku: Atmosfera u ekipi nije baš dobra
Copyright MN Press

Plasman na EP i posle dve decenije za fudbalsku reprezentaciju Srbije ostaje samo san. Bolan poraz od Škotske na penale u finalu baraža za odlazak na šampionat Evrope biće još dugo u glavama “orlova”, pred kojima su već nove obaveze.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića u nedelju gostuju u Budimpešti, gde protiv Mađarske igraju meč petog kola Lige nacija, u kojoj se bore za opstanak u B grupi.

Kokeza najavio datum donošenja odluka

– U Budimpeštu smo stigli posle bolnog poraza u finalu baraža za plasman na Prvenstvo Evrope od Škotske. Zbog svega navedenog atmosfera u ekipi nije baš dobra, moramo mnogo da učinimo da se podignemo i budemo u skladu sa zahtevima ovog meča. Moramo da igramo bolje nego što smo igrali u Beogradu u oktobru – rekao je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

Na konfrenciji koja je trajala veoma kratko, govorio je i vezista “orlova” Nemanja Maksimović, koji ne krije da su saigrači i on još uvek pod utiskom propuštene prilike da se izbori plasman na EP.

Piksi u šoku: Mi smo medicinski fenomeni kada smo ovo uprskali

-Jedan od najvećih neuspeha u našoj karijeri je poraz od Škotske. S druge strane Mađarska ekipa je jaka, čak i ako joj nedostaju neki igrači. Moramo se usredsrediti na svoju igru i igrati u skladu sa potencijalom koji ima reprezentacija – kazao je Maksimović.

Podsetimo, Mađari su u četvrtak takođe igrali poslednji meč baraža za odlazak na prvenstvo Evrope, i na svom terenu su savladali Island (2:1), golovima u 89. i drugom minutu nadoknade vremena.

Utakmica “orlova” u Budimpešti počinje u 20.45.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike