Kruna karijere: Goran Pandev odveo Makedonce na Evropsko prvenstvo!

12.11.2020

18:51 >> 22:01

0

Autor: J. T.

Sjajni centarfor doživljava drugu mladost

Kruna karijere: Goran Pandev odveo Makedonce na Evropsko prvenstvo!
Copyright Profimedia

Goran Pandev je 27. jula napunio 37 godina, što ga uveliko svrstava u fubalske veterane, ali sjajni napadač i dalje igra kao mladić.

Prošle sezone pomogao je Đenovi da opstane u Seriji A, a večeras u Gruziji postigao verovatno najznačajniji gol u svojoj karijeri. A, bio je prvak sveta, Evrope i Italije sa Interom, osvajač italijanskog Kupa sa istim klubom, ali i Laciom i Napolijem…

Imao je, ipak, u pomenutim klubovima neke od najvećih svetskih zvezda za saigrače, ali ovog četvrtka je on u centru pažnje.

Golom Gorana Pandeva u 56. minutu Severna Makedonija savladala je Gruziju u Tbilisiju 1:0 i plasirala se po prvi put u istoriji na Evropsko prvenstvo!

Tamo će igrati u grupi sa Holandijom, Ukrajinom i Austrijom.

Teško da će po viđenom protiv Gruzije Makedonci biti ozbiljan rival pomenutim selekcijama, ali svakako su u Tbilisiju bili bolji od domaćina. Imali su inicijativu, više prilika, a pogodak je došao posle sjajne akcije u kojoj su učestvovali Elmas, Nestorovski i Pandev.

Da su upravo Elmas i Nestorovski bili koncentrisaniji u završnici, pobeda je mogla biti i ubedljivija. Ali, cilj je svakako ostvaren…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike