Joveljić za 24sedam: Svaki penal u Roterdamu bio je opravdan

31.10.2020

07:02 >> 12:41

0

Autor: Jovan Terzić

Mladi reprezentativac Srbije o velikoj pobedi Volsfbergera

Joveljić za 24sedam: Svaki penal u Roterdamu bio je opravdan
Copyright

Dosta pažnje privukla je pobeda Volfsbergera protiv Fejnorda u 2. kolu Lige Evrope. Ne toliko zbog osvojena tri boda u gostima, već zbog ubedljivih 4:1 i čak tri pogotka austrijskog tima iz penala.

Prva dva realizovao je kapiten Mihael Lindl, a treći naš centarfor Dejan Joveljić.

-Malo je čudno da jednoj ekipi, i to gostujućoj, budu dosuđena tri penala, ali sva tri su postojala i opravdano su dosuđeni – tvrdi Joveljić u razgovoru za 24sedam.

A, dosudio ih je srpski arbitar Srđan Jovanović, koji je imao glavnu reč u Roterdamu sa svojim pomoćnicima Urošem Stojkovićem i Milanom Mihajlovićem.

-Razgovarali smo pre utakmice. Pozdravili se i poželeli sreću jedni drugima – kratak je bio mladi reprezentativac Srbije na tu temu.

Srpski arbitar “zakopao” nekadašnjeg selektora “orlova”, sudijski ekspert se namučio da ga “odbrani”

Posle dva uspešna šuta sa bele tačke, a uz jedan gol iz igre, kapiten Mihael Lindl prepustio je odgovornost Joveljiću.

-Faul za treći penal je napravljen na meni, pa sam uz dozvolu kapitena uzeo loptu i dao svoj prvi gol u Evropi za Volsberger. Jako sam mu zahvalan na tome što me je pustio da šutiram, 

Iznenađenje je bilo videti konačan rezultat i pobedu austrijskog kluba nad Fejnordom u gostima, ali Joveljić kaže da to nije slučajnost.

-Naravno da smo verovali da možemo do pobede, ali da ćemo dati baš četiri gola, iskren da budem – nismo… Odigrali smo odlično, uz malu pomoć sreće postigli četiri gola i, što je najvažnije, odneli bodove kući.

Volfsberger sada ima četiri boda, CSKA Moskva i Dinamo Zagreb po dva, a Fejnord jedan. Sledeći rival austrijskom klubu biće Dinamo, u Zagrebu.

-Nemam posebnu inspiraciju za tu utakmicu. Dočekujem je kao i svaku drugu, bilo u prvenstvu ili Evropi – naglašava mladi špic iz Bijeljine, koji je letos došao u Volfsberger na pozajmicu iz Ajntraht Frankfurta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike