Crveno-beli i UEFA koeficijenti: Zvezda ispred Milana, povratak u top 50 i čekanje

26.02.2021

07:13 >> 09:15

0

Autor: N. St.

Matematički deo fudbala i kalkulacije...

Crveno-beli i UEFA koeficijenti: Zvezda ispred Milana, povratak u top 50 i čekanje
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Kao što to obično biva, po završetku evropskih mečeva se pojavljuju nove brojke. Popularni UEFA koeficijenti i praćenje svega u tom spektu. Nešto što je definitivno bitno, pre svega za buduća evropska takmičenja.

Crvena zvezda je odigrala dva odlična meča, ali nažalost nije uspela da eliminiše Milan (2:2, 1:1). U isto vreme žale zbog propuštenih šansi i osećaju ponos zbog prikazanog, što je potvrdio i Dejan Stanković.

A, kada je onaj matematički deo fudbala u pitanju i tu su ostvarili napredak. Po bodovima su se vratili među najboljih 50 na rang-listi. Iza je recimo Milan, kao i Lester, Rendžers, PSV, Marsej, Anderleht… To potvrđuje i tabela koju je objavio „Playtoni“. Neće to previše uticati na narednu, ali hoće na budućnost kada bi plasman mogao da bude još bolji.

Ukoliko Stankovićevi puleni nastave sa dobrim igrama u Superligi i dođu do titule očekuje ih novo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukoliko krenu od drugog kola biće među nosiocima u trećem, ali ako budu u prvom, trebaće i malo sreće i poklapanja određenih rezultata.

Za rešenje te nedoumice zavisiće nacionalna rang-lista gde rezultati, za sada, ne idu u prilog. Razlika između potencijalne 17. i 19. pozicije je ono što će na kraju odlučivati o tome i o kvalifikacionoj rundi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike