Ponos, žal i karakter: Stanković otvoreno o sudiji, korneru, odluci da ostavi Gobeljića na terenu, vanserijskom Ivaniću...

25.02.2021

23:07 >> 23:15

0

Autor: N. St.

Ponos, žal i karakter: Stanković otvoreno o sudiji, korneru, odluci da ostavi Gobeljića na terenu, vanserijskom Ivaniću...
Copyright Profimedia/Jonathan Moscrop/Sportimage

Ponos, ponos i ponos. To je neprestano ponavljao Dejan Stanković na konferenciji za medije posle remija na „San Siru“ i eliminacije od Milana u Ligi Evrope.

– Jedna od najboljih utakmica na klupi. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Milanom. Jedna od jačih utakmica – počeo je Stanković.

Ne krije da postoji žal.

Krivo je svima. Kada sagledamo sve kako je bilo, krivo nam je. Pošteno smo odradili sve. Preponosan sam na te momke. Ako gledamo statistiku, brojevi i teren ne lažu. Bili smo 50-50, možda negde i nešto bolje. Ne diskustujem uopšte da li je Milan bolja ekipa i da li imma jači sastav, teren je jedino merilo. U 180 minuta je Zvezda igrala uzdignute glave. Pokazali su ponos, karakter i želju da budu bolji.

SERIJA B

Pojedini italijanski mediji su Zvezdu nazvali „prosečnim timom iz Serije B“ što je zasmetalo Dejanu.

– Pokazali smo svoju vrednost. Pričaju da smo tim iz Serije B, ne slažem se sa tim. Imamo odličnu ekipu. Način na koji su momci odigrali je nešto na šta sam veoma ponosan – objasnio je Stanković tokom odgovaranja na pitanja italijanskih kolega.

Nastavio je u istom dahu.

–  Po završetku meča sam im rekao sam da sam preponosan na njih, da su pokazali ko su i šta su, da mogu da pogledaju svakoga u oči. Još večeras pričamo o Milanu i od sutra se okrećem odrugim stvarima. prvenstvu i Kupu. Radimo već pripremu i za sledeću godinu dalji put Zvezde.

Stekao se utisak da je Ibrahimoviću možda oprošten drugi žuti karton kada je ispucao loptu posle dosuđenog ofsajda.

Mislim da jeste sudija oprostio Ibri crveni. Ako već imaš takav kriterijum… Ali, neću da kukam. Nije moje da pričam kakav je sud. Znamo šta smo spremili, kako smo igrali. Mali detalji odlučuju da li prolaziš ili ispadaš. Negde smo sami krivi i o tome ćemo u četiri oka.

Priznao je da je na poluvremenu imao dilemu koga da izvadi iz igre zbog žutih kartona, odlučio se za Srnića, a ne Gobeljića.

Ako ćemo realno, imao sam samo četiri defanzivca, ne znam koga bih uveo umesto Gobeljića. I Srna je imao žuti. Odabrao sam ono što je realnije bilo u tom trenutku, ostavio sam defanzivca na terenu.

Na kraju je imao i razgovor sa glavnim arbitrom Manzanom.

Rekao sam mu da je mogao da pusti da se izvede korner. Gledajući okolnosi koje su bile, momci su to zaslužili. Pitao sam ga šta bi bilo da je situacija bila obrnuta. Ponavljam – neću da kukam.

IVANIĆ

Najbolji igrač Zvezde u dva meča svakako je bio Mirko Ivanić.

– Imao je dve magične noći i u Beogradu i Milanu. Vanserijski talenat i vanserijski igrač. Od prvog dana od kada sam došao su svi porasli, ne samo on. Svi su nenormalno napredovali u svakom segmentu igre – jasan je Stanković.

Za svaku pohvalu je svakako podatak da u dva meča nisu izgubili od italijanskog tima.

– Još više sam ponosan na momke. Dali su sve od sebe. Kada se pogledaš u ogledalo može da ti bude krivo, ali si preponosan. Ne mogu da kažem da mi je ovo najteža eliminacija. Žao mi je zbog momaka. Verovali smo u prolaz. Krivo mi je, idemo dalje, ovo je sport. Vratiće nam se sigurno.

U samoj završnici je Milan, uprkos igraču više, odlučio da se brani, delovalo je da su u panici.

To mnogo više znači momcima nego meni. Verovali su. Sa desetoricom su uplašili Milan. Videla se konfuzija u njihovim redovima. Žao mi je što smo ostali sa igračem manje, bilo bi zanimljivije da je brojčano stanje bilo jednako u polju.

Na konstataciju da ovaj tim podseća na onaj koji je 1988. igrao sa Milanom u kom su bili velikani poput Stojkovića i Savićevića.

Preponosan sam što moji momci mogu da se uporede sa ekipom u kojoj su igrali Piksi, Dejo i mnogi drugi, da ih ne nabrajam sada. Mogu uzdignute glave da idu napred posle prikazanog – zaključio je Stanković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike