Zvezda se oprostila od 2021! Remi koji je pokvario mnogo toga

17.12.2021

07:41

0

Posle zimske pauze, prva takmičarska utakmica zakazana za 12. februar

Zvezda se oprostila od 2021! Remi koji je pokvario mnogo toga
TSC_vs_CRVENA_ZVEZDA_72 - Copyright MN Press

Završena je i kalendarska godina za fudbalere Crvene zvezde. Okončana je pobedom na gostovanju TSC-a, ali nije bilo baš lako. Vodio je domaćin dva puta, ali su crveno-beli dva puta stizali, zahvaljujući Mirku Ivaniću i Milanu Pavkovu. Na kraju je visoki napadač potvrdio trijumf od 3:2.

Sada sledi zimska pauza za branioca titule, početak priprema zakazan je za nešto manje od mesec dana, a onda sledi i prva takmičarska obaveza. To je superligaški duel sa Čukaričkim (12. februar) na stadionu "Rajko Mitić".

U godini na izmaku, Zvezda može da se podiči i plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope (eliminacija od Milana), a kasnije i duplom krunom. Onda je usledila nova sezona u kojoj je bilo i loših i dobrih trenutaka. Posebno napeto je bilo na samom kraju godine, kako zbog takmičenja u Superligi, tako i zbog Lige Evrope.

Obezbeđen je plasman u osminu finala Lige Evrope i to direktan, koji će ekipi Dejana Stankovića dati još malo vremena da se pripremi. Obaveze u osmini finala zakazane su za mart. Međutim, ono što je pokvarilo taj utisak su kiksevi u Superligi, i to protiv Radnika. U roku od 50-ak dana, Surduličani su šokirali Zvezdu dva puta. Na svom terenu su joj naneli za sada jedini poraz, a onda pre nekoliko dana i osvojili bod na "Rajku Mitiću". Samim tim su crveno-bele malo vratili unazad u trci za titulu. Trenutno, Partizan ima dva boda više, ali i utakmicu manje.

Tako da je jasno da je taj remi bio ozbiljan udarac za Stankovićevu četu. To je i sam priznao posle duela u Bačkoj Topoli, da još ne može da dođe sebi zbog tog rezultata. Realno je da u novu godinu crveno-beli uđu sa "minus pet" u odnosu na Partizan. Onda treba da se nadaju nekom kiksu crno-belih, a ako žele da odbrane tron, pobeda u "Večitom derbiju" (26. februar) je neophodna.

Takođe, Zvezda će u novu godinu ući sa izvesnim promenama u igračkom kadru. Neće se više računati na Luisa Dionija i Aksela Bakajoka, ali hoće na Ohija Omoižuanfa i Ibrahima Mustafu, novajliju iz Norveške i momka koji je bio na pozajmici.

U planovima Stankovića verovatno će biti i mesta za Filipa Falka, koji je ponovo počeo da dobija šansu. Iako je nedavno šef struke prvaka Srbije kritikovao Italijana zbog "nedostatka karaktera“, došlo je do malog zaokreta. Igrao je protiv Radnika, a protiv TSC-a bio na klupi. Na pripremama će imati i vremena da se dokaže.

Najavio je nedavno Stanković i da će da ima strpljenja za Rišaira Živkovića, koji je došao posle dugih pregovora i od koga se mnogo i očekivalo. Ali za sada nije pokazao ono zbog čega je doveden. Na njegovu žalost, dugo će da se pamti promašaj (pogođena stativa) ptotiv TSC-a.

Realno je i da dođe Danilo Arboleda, štoper iz Šerifa, tako da će defanzivna linija biti jača. Ali će i dalje ostati gorući problem levog beka. Tu je Milan Rodić, a kada njega nema, uvek je tu neko iznuđeno rešenje. Ali kako nas je iskustvo naučilo u prethodnom periodu, šanse da se reši ovaj problem su male, mada je generalni direktor Zvezdan Terzić, posle uspeha u Bragi rekao da u klubu znaju na kojim su pozicijama potrebna pojačanja. Dakle, verovatno će biti novajlija, ali videćemo kojih i na kojim mestima.

Sve veće i veće poverenje u prethodnom periodu dobili su Njegoš Petrović, Strahinja Eraković i Slavoljub Srnić, pa će oni uz nezamenljive Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Sekua Sanoga, Gelora Kangu, Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, El Fardu Bena i Milana Pavkova činiti okosnicu tima za nastavak borbe na tri fronta. Naravno, uz projektovana pojačanja.

Pričalo se i o odlasku Stankovića

Poslednji mesec obeležila je i priča o odlasku Stankovića u Sampdoriju. Strateg Zvezde je bio već viđen u Đenovi, ali je onda došlo do zaokreta u celoj priči. Posle Sampdorije, spekulisalo se i o Udinezeu, ali je Stanković ipak ostao.

Uostalom, ispostavilo se da je izvođenje nekih od tih bitnih igrača u duelu sa Radnikom crveno-bele koštalo dva boda. I to neka bude nauk za dalje, u borbi za odbranu titule i trofeja u Kupu Srbije.

A da će biti teško, biće, jer prava na neki novi kiks nema. Pre svega u Superligi, a u Ligi Evrope je već postignut ogroman uspeh. Naravno, da nijedan zvezdaš ne bi imao ništa protiv četvrtfinala, ili još kojeg koraka više, ali kada se zna ko bi mogao da bude protivnik, treba biti i realan u prognozama i očekivanjima.

I za kraj, treba spomenuti spekulacije o verbalnom sukobu između Stankovića i kapitena Borjana u svlačionici. Iskusni golman koji je mnogo puta spasavao klub svojim intervencijama nije bio ni u protokolu za duel u Bačkoj Topoli. Pojavila se i vest da nije ni putovao sa ekipom, ali je uoči meča sve demantovano.

- I kad je teško - uvek zajedno! Uprkos povredi, kapiten Milan Borjan je uz ekipu u Bačkoj Topoli - navedeno je na Tviter nalogu crveno-belih, uz zajedničku fotografiju Stankovića i Borjana.

Tako da je pred crveno-belima nova, 2022. godina, u kojoj će morati da se ispravljaju nedostaci kojih je bilo, ali i da se zadrži sve ono što je bilo dobro.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike