Zvezda preživela dramu u Bačkoj Topoli! TSC dva puta vodio, Pavkov sačuvao nadu u odbranu trona!

16.12.2021

16:58

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli ostvarili izuzetno važnu pobedu

Zvezda preživela dramu u Bačkoj Topoli! TSC dva puta vodio, Pavkov sačuvao nadu u odbranu trona!
267791117_10160032454959884_4996488928167232594_n - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Emotivni rolerkoster preživeli su svi kojima je Crvena zvezda na srcu u poslednjem meču njihovog kluba u 2021. godini. Posle šokantnog remija sa Radnikom na stadionu "Rajko Mitić" izabranicima Dejana Stankovića "visio je mač nad glavom" u Bačkoj Topoli, gde su se crveno-beli vratili sa ivice ambisa i na kraju sa osmehom otišli na zasluženu pauzu. TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2).

Atomski fudbal u prvih pola sata viđen je na "TSC Areni". Sjajan tempo, četiri gola i još sijaset izuzetno obećavajućih napada na obe strane dali su svim ljubiteljima fudbala razlog za uživanje. 

Šokantno je meč počeo za Zvezdu. Golman Popović je u sedmom minutu napravio kardinalnu grešku, dodavši loptu u noge Banjcu na ivici kaznenog prostora, što je fudbaler domaćih rutinski kaznio za veliku radost izabranika Žarka Lazetića. 

 Ipak, Katai i drugovi nisu dozvolili da ih kiks iskusnog čuvara mreže poljulja. Jurnuli su svim silama ka golu TSC, koji je "visio u vazduhu", pre nego što je Ivanić u 15. minutu pogodio mrežu rivala za 1:1. Nepun minut ranije Pavkov je, posle centaršuta Kataija, pogodio prečku, a potom je nekadašnji crnogorski reprezentativac sjajno ispratio proigravanje Rodića i sa pet metara poslao loptu iza leđa Filipovića.

Međutim, razloga za preveliko zadovoljstvo u ekipi Dejana Stankovića nije bilo. Tek što su domaći pošli sa centra, Banjac je napravio novu pometnju u poslednjoj liniji Zvezde, iz kaznenog prostora sa leve strane proigrao je Stanojlovića, koji se odlično snašao i sa desetak metara matirao Popovića.

Potpuno se meč otvorio u tom trenutku. Domaći su osetili pukotine u Zvezdinoj defanzivi i u nekoliko navrata mogli su mnogo ozbiljnije da ugroze Popovića, ali za propuštene prilike kaženji su u 32. minutu, kada je posle centaršuta Rodića sa leve strane, Vukanović na drugoj stativi glavom spustio loptu Pavkovu, koji je uhvatio poluvolej iz prve i matirao nemoćnog Filipovića.

Donekle i očekivano, ritam meča je u nastavku znatno opao. Fudbaleri TSC kao da su ostali bez vere da mogu još jednom da ugroze favorizovanog rivala, koji je od starta drugog poluvremena zaigrao znatno konkretnije i veoma brzo takvo stanje na terenu materijalizovao, ispostavilo se na kraju, pobedonosnim golom.

Igrao se 55. minut kada je Vukanović dobio loptu u prazan prostor po desnoj strani. Sjajno je uočio i proigrao Ivanića na drugoj stativi, Zvezdin vezista je šutirao iskosa sa desetak metara, ali je golman domaćih uspeo da intetveniše. Na njegovu i žalost svih u TSC, lopta se odbila pravo na nogu Pavkovu, koji je rutinski prosledio u praznu mrežu za veliku radost crveno-belih u Bačkoj Topoli.

TSC: Filipović – Varga (83. Bočkai), Stojković, Leandro, Petrović (69. Milićević) – Tomanović, Đakovac – Stanojev (83. Stoiljković), Banjac (83. Ratkov), Vukić – Stanojlović (48. Krsmanović).

CRVENA ZVEZDA: Popović – Eraković, Pankov, Dragović, Rodić – Petrović (28. Srnić), Kanga – Vukanović (70. Živković), Ivanić (90+2. Ben), Katai – Pavkov.

Rezultati i parovi 21. kola Linglong Superlige Srbije

Sreda
Čukarički – TSC 2:0 (0:0)

/Đ. Jovanović 62, Kovač 82/

Četvrtak
Proleter – Radnički Niš 2:0 (2:0)
/Ninković 5, Tomović 20/
TSC – Crvena zvezda 2:3 (2:2)
/Banjac 7, Stanojlović 17 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55/

Subota
Partizan – Kolubara 12.55 (TV Arena 1 Premium)
Novi Pazar – Vojvodina 13.00 (TV Arena sport 1)
Napredak – Spartak 15.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja
Radnik – Mladost 13.00 (TV Arena sport 2)
Voždovac – Metalac 15.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Utakmica je produžena za tri minuta. Ben menja Ivanića. KRAJ! Zvezda je pobedila TSC 3:2.

88. MINUT - Zakuvalo se na "TSC Areni", kako se meč bliži kraju tenzija je sve veća, ali Stanković i Lazetić smiruju strasti. Žuti karton dobio je Eraković.

82. MINUT - Još jednom Zvezda preti sa distance. Kanga je šutirao sa dvadesetak metara, ali je Filipović ponovo bio na mestu. Odmah potom trostruka promena kod TSC. Stanojeva, Vargu i Banjca zamenili su Stoiljković, Bočkaj i Ratkov. 

75. MINUT - Utakmica je ušla u potpuno mirnu fazu meča. Deluje da crveno-beli potpuno kontrolišu dešavanja na terenu, TSC nije ni blizu opasan kao u većem delu prvog poluvremena.

68. MINUT - Menjaju domaći. Petrovića menja Milićević. Nepun minut kasnije promena i u Zvezdi. Živković je na terenu umesto Vukanovića.

63. MINUT - Razigrala se Zvezda. U razmaku od desetak sekundi, sjajno su šutirali Pavkov, pa Ivanić, ali je u prvoj situaciji odlično reagovao Filipović, dok je vezista šutirao pored gola. Minut kasnije udarce sa distance oprobali su Katai i Eraković, golman TSC je oba puta bio na mestu.

55. MINUT - GOOOOL! Zvezda vodi u Bačkoj Topoli, strelac je Pavkov. Brzo su crveno-beli materijalizovali konkretniju igru u nastavku meča. Vukanović je sa desne strane prebacio loptu na drugu stativu, Ivanić je šutirao iskosa sa desetak metara, ali je golman TSC uspeo da odbrani. Nažalost po domaćina, lopta se odbila pravo na nogu Pavkovu, kojem nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

53. MINUT - Sa distance prete i domaći. Aranđel Stojković je šutirao malo iskosa sa desne strane, sa 20-ak metara, ali je lopta otišla malo preko prečke.

50. MINUT - Prva šansa u nastavku meča. Srnić je šutirao sa 16 metara, posle odbijene lopte, ali je ona prohujala pored stative.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme u Bačkoj Topoli. Nije bilo promena u sastavima u odnosu na završetak prvog poluvremena. Tek je nastavljen meč, prinudnu izmenu prave i domaći. Stanojlovića je zamenio Krsmanović. 

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade, zavreno je prvo poluvreme. Prethodno je Tomanović dobio žuti karton. TSC - Crvena zvezda 2:2. 

40. MINUT - Posle pola sata atomskog fudbala, kao da su fudbaleri oba tima rešili da malo stanu na loptu. To ne znači da nema uzbuđenja, ali je intenzitet igre za nijansu slabiji, donekle i očekivano s obzirom na okolnosti - kraj polusezone sezone i četiri gola u prva 32 minuta meča. U 42. minutu Pankov dobija žuti karton.

32. MINUT - GOOOOL! Pavkov poravnava rezultat. Rodić je centrirao sa leve strane, na drugoj stativi Vukanović je glavom spustio loptu na desetak metara visokom napadaču, koji je šutirao iz prve i zatreao mrežu domaćina.

28. MINUT - Prinudnu izmenu pravi Stanković. Umesto Njegoša Petrovića, na terenu je Slavoljub Srnić. Minut kasnije, prvi žuti karton na meču dobio je Leandro.

27. MINUT - Nova prilika za domaćina. Dugo je trajala akcija TSC, Stanojlović je šutirao iskosa sa desne strane sa šest metara u bliži ugao, ali je Popović ovoga puta bio mnogo oprezniji.

18. MINUT - GOOOOL! TSC ponovo vodi! Strelac je Stanojlović! Nije dugo trajala radost zvezdaša. Ponovo je Banjac odradio najveći deo posla, sam je sebi stvorio prostor za centaršut, uputio je loptu po zemlji sa leve strane, a Stanojlović se našao na pravom mestu i sa sedam, osam metara je smestio loptu u mrežu Popovića.

15. MINUT - GOOOOL! Zvezda se ekspresno vraća u meč, strelac je Ivanić! Šokantno primljen gol očigledno nije poremetio crveno-bele, Rodić je dobio loptu u prazan prostor, po zemlji je ubacio loptu ka petercu, gde se odlično snašao Ivanić i ćušnuo je u mrežu.

14. MINUT - Prečka! Veliku priliku imala je Zvezda, najbolju u dosadašnjem toku meča. Katai je centrirao sa leve strane, Pavkov je šutirao glavom, ali je prečka sačuvala mrežu domaćih.

8. MINUT - Velika šansa za Zvezdu. Samo što su gosti krenuli sa centra, loptu je u prazan prosotor dobio Pavkov, izašao je sam pred golmana TSC, ali mu se u poslednji čas iza leđa prikrao Leandro i klizećim startom sprečio izjednačenje.

7. MINUT - GOOOOL! TSC vodi, strelac je Banjac! Ogromna greška Zorana Popovića, na povratnu loptu Pankova, Zvezdin golman je izuzetno loše izbacio loptu iz svog kaznenog prostora, pravo u noge fudbaleru domaćih, koji je u prijemu lopte dao mali for i potom rutinski zatresao mrežu crveno-belih.

1. MINUT - Meč je počeo minutom ćutanja, u znak sećanja na iznenada preminulog trenera TSC, nekadašnjeg fudbalera Vojvodine i Partizana, Zoltana Saba.

Kada je reč o gostima, na klupi su još i Gordić (golman) Degenek, Krstičić, Falko, Stanić, Nikolić, Živković, Ben i Srnić. 

Šef srtuke domaćina, može još da računa i na Jorgića, Ćalušića, Milićevića, Krstanovića, Antonića, Santrača, Stojiljkovića, Rajkovića, Petkovića, Rajkovića i Bočkaja.

Kao što se vidi, Stanković je napravio promene u timu, pa je tako na golu umesto kapitena Milana Borjana Zoran Popović. Borjana nema ni u protokolu. Ali je ipak uz saigrače.

Takođe, starter je i Aleksa Vukanović. Takođe, nema ni desnih bekova, Milana Gajića i Marka Gobeljića (postao otac), pa će tu poziciju da pokrije Strahinja Eraković. 

 

TSC - Crvena zvezda 0:0

Stadion: "TSC Arena"

Sudija: Milan Stefanović

TSC: Filipović, Varga, Stojković, Leandro, Petrović, Tomanović, Đakovac, Stanojev, Banjac, Vukić i Stanojlović.

Crvena zvezda: Popović, Eraković, Pankov, Dragović, Rodić, Petrović, Kanga, Vukanović, Ivanić, Katai i Pavkov.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike